3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Lara Croft: Tomb Raider
En gæv pige med eventyrlyst sætter livet på spil for at redde for, nu og -eftertiden.
POLITISK KORREKT EVENTYRACTION
Farverige personligheder falder på stribe for og over for den altoverskyggende Lara Croft, en altomfavnende kvindelig eventyrer, hvis held overgår selv Indiana Jones'.

Heftigt larmende
Efter en heftigt larmende og hurtigklippet introduktion, går filmen for alvor til sagen: Lara Croft får til opgave at finde og destruere to dele af en metalplade, der, når de bliver samlet, kan give deres ejermand uanede kræfter.

Skumle hensigter
Laras forsvundne eventyrerfar er Laras åndelige vejleder på missionen, men selvsagt bliver opgaven langt fra let, da et hold af grådige og iskolde pengebagmænd jagter pladerne med helt andre skumle hensigter.

Konstant-pumpende
Der er fart over feltet fra start til slut, og det er hele idéen med filmen, at den skal være så usandsynlig som muligt. Alligevel er den for overfrisk og konstant-pumpende til at bliver rigtig spændende. Det er ikke muligt at falde ind i historien, når den aldrig tager en regulær pause.

Et sjovt bekendtskab er filmen dog med alle sine pudsigheder, der kan få eventyreren op i os alle i godt halvanden time.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Lara Croft: Tomb Raider

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
2001, USA, Eventyr, 96 min
Dansk titel: Tomb Raider
Instr: Simon West Prod: Lawrence Gordon, Colin Wilson, Lloyd Levin  Manus: Patrick Massett, John Zinman  Baseret på: computerspil af Mike Werb m.fl.  Foto: Peter Menzies Jr.  Klip: Glen Scantlebury, Dallas Puett, Stuart Baird  Mus: Graeme Revell  
Medvirkende:
Angelina Jolie (Lara Croft)
Jon Voight (Lord Croft)
Iain Glen (Manfred Powell)
Noah Taylor (Bryce)
Daniel Craig (Alex West)
Richard Johnson (Distinguished Gentleman)
Chris Barrie (Hillary)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.