3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Come See the Paradise
En amerikaners forelskelse i en japansk pige og de problemer, det måtte medføre.
KOM OG SE EN OVERLANG FILM
Kom lige og se Alan Parkers storladne epos, der fladt og farveløst svømmer over af kærligheds-scener med bredsmilende Dennis Quaid og skønt asiatiske Tamlyn Tomita.

Umotiveret romantik
Fra start til slut ælter Alan Parker rundt i umotiveret romantik. Parker har selv skrevet manuskriptet, der uden tvivl er filmens svageste punkt.

En forelskelse
Dennis Quaid spiller den irske amerikaner Jack McGurn, der holder til i Little Tokyo. Hér får han arbejde i en japser-biograf, og det er i denne forbindelse at han møder biografforstanderens yndige datter Lily.

Ikke lutter lagkage
De kysser straks hinanden på munden, og inden længe er de gift trods Lilys indflydelsesrige fars åbenlyse modvilje. De får også hurtigt pumpet et barn op. Men alt er ikke lutter lagkage, og vi får lov til at overvære et skænderi mellem Jack og Lily! (Bare rolig, Jack siger mange gange undskyld efter at have råbt nogle slemme ord om Lilys familie).

Alligevel beslutter Lily at tage hjem til sin familie med den lille datter. Inden længe dukker Jack dog op igen, og de to har det fint sammen.

Men se, da dukker Anden Verdenskrig op, og alle japanerne bliver smidt ud af Little Tokyo og anbragt i en stor lejr.

En rigtig mand
Jack må i hæren for at kæmpe for fædrelandet som en rigtig mand. Hermed skilles familien, og Jack ser kun sin kone og sit barn en gang imellem, når han sådan lige kommer forbi.

Tre rørende scener
Katastrofen lurer i Kawamura-familien: Faderen er ved at gå ned med flaget, for en indflydelsesrig forhenværende pokerspiller med tilhørende forhenværende pokerfjæs kan ikke holde ud at være lukket inde i en krigs-lejr. Og drengebørnene dør på stribe i krigen, så moderen får noget at græde over (hvilket i øvrigt leder til en af filmens i alt tre oprigtigt rørende scener).

Alle sorger glemt
Men se, da dukker freden op, og alle sorger er glemt - vi er i nutiden, for hele historien er nemlig fortalt i tilbageblik, hvor Lily fortæller datteren om sit møde og liv med Jack. Nu mødes familien atter på banegården - de omfavner hinanden: Dennis Quaid smiler sit brede smil, Tamlyn Tomita er skønt asiatisk - ligesom i filmens start.

Flotte totalbilleder
"Come see the Paradise" - come see come sa og bla bla bla. Der er ikke meget at hente i filmens historie. Men det er der til gengæld på billedsiden, der er smuk i farverige totalbilleder og troværdige tidsbilleder.

Fejlcastet Quaid
Skuespillet er acceptabelt, især de fleste japanere spiller fint, mens Dennis Quaid (endnu engang) er temmelig fejl-castet.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Come See the Paradise

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Romantik, 126 min
Dansk titel: Kom og se Paradis
Instr: Alan Parker Prod: Robert F. Colesberry  Manus: Alan Parker  Foto: Michael Seresin  Klip: Gerry Hambing  Mus: Randy Edelman  
Medvirkende:
Dennis Quaid (Jack McGurn)
Tamlyn Tomita (Lily Kawamura)
Sab Shimono (Mr. Kawamura)
Shizuko Hoshi (Mrs. Kawamura)
Stan Egi (Charlie Kawamura)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.