3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Coma
En kvindelig læge erfarer, at en gruppe læger lader hånt om al moral og fornuft og foretager ækle eksperimenter med patienter.
SKRÆMMENDE UNIVERS
Gennemført nervepirrende og voldsomt spændende thrillergys med Genevieve Bujold i hovedrollen som doktor Susan Wheeler, der til sin store skræk erfarer, at nogle læger på hendes sygehus med fuldt overlæg sender patienter i en dyb koma med døden til følge.

Noget er galt
Filmen begynder ellers ganske stilfærdigt som en almindelig kærlighedskrise mellem Dr. Wheeler og Dr. Mark Bellows. De elsker hinanden men kan alligevel ikke holde hinanden ud. Men snart er vi vidner til en tilsyneladende ganske almindelig operation på sygehuset; en ung kvinde skal have foretaget en abort.

Op på mærkerne
Under operationen sker der noget med kvinden, og hun vågner aldrig op igen. Den unge kvinde var Susan Wheelers bedste veninde, og det får hende op på mærkerne.

På liv og død
Hun indleder en omfattende undersøgelse, der fører hende ind i hospitalets hemmeligheder og afslører grufulde ting, der ikke er til at fatte. Det bliver en hård og nervepirrende kamp på liv og død for Susan at få gennemført afsløringen af lægernes vanvittige "eksperiment".

Total sterilitet
"Coma" er god til at føre tilskueren ind i sit skræmmende univers. Uhyggen er i høj grad koncentreret om det store sygehus og et endnu større laboratorium, der i en total sterilitet og helt ubeskrivelig kulde fremstår som døden selv - godt hjulpet på vej af Jerry Goldsmiths angstkrybende musik.

Flotte billeder
Michael Crichton instruerer med en fantastisk kunstnerisk udfoldelse, hvor kameraet i maleriske og flot komponerede billeder formidler frygten og angsten overbevisende.

Blændende Bujold
Genevieve Bujold er blændende i hovedrollen - en lille kvinde som stor helt, mens Michael Douglas' rolle fuldstændig blegner under Bujolds dominans.
Anmeldt i 1993 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Coma

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1978, USA, Thriller, 111 min
Dansk titel: Coma
Instr: Michael Crichton Prod: Martin Erlichman  Manus: Michael Crichton  Baseret på: roman af Robin Cook  Foto: Victor J. Kemper, Gerald Hirschfeld  Klip: David Bretherton  Mus: Jerry Goldsmith  
Medvirkende:
Geneviève Bujold (Dr. Susan Wheeler)
Michael Douglas (Dr. Mark Bellows)
Elizabeth Ashley (Mrs. Emerson)
Rip Torn (Dr. George)
Lois Chiles (Nancy Greenly)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.