4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Wild at Heart
Et ungt forelsket par rejser gennem sydstaterne, forfulgt af en lejemorder - uden at vide det.
STORSLÅET STEMNING
David Lynch beviser endnu engang, at han er en instruktør ud over det sædvanlige. "Wild at Heart" hører til blandt hans bedste film - en absurd, fængslende og stærkt symbolladet rejse ud i filmkunstens mest stemningsfulde galakse.

En begivenhedsrig rejse
Da Sailor Ripley bliver prøveløsladt fra Pee Dee-fængslet, hvor han afsoner en straf for mord, venter hans kæreste, Lula Fortune, ved udgangen. De to drøner sammen gennem sydstaterne - en begivenheds- og elskovsrig rejse: blod, sved og tårer.

En heks til mor
Lulas mor sidder tilbage i hjembyen og er frygtelig jaloux, hun er en heks i ordets værste betydning: tænker kun på sig selv og sine egen tilfredsstillelse.

For at skaffe Lula og Sailor tilbage sender hun sin gamle ven af sted som agent, men det mislykkes, og den eneste udvej synes at være, at sætte en lejemorder på sagen.

De nære ting
Hverken Sailor eller Lula har den mindste anelse om al virakken. De har nok at gøre med at få de nære ting til at falde på plads og undvige de lokale trusler, som hele tiden banker på.

Stærke kompositioner
Lynchs billeder er stærkt og tankevækkende komponeret. Ingen indstillinger er tilfældige. Det er en ren nydelse for filmæstetikeren. Samtidig er Lynch en mesterlig personinstruktør, og det mærkes over hele linjen. Flere skuespillere har hverken før eller siden leveret lignende kraftfulde præstationer.

Absurd historie
Hvad der gør Lynchs bedste film så særligt fantastiske er de absurde og gennemtænkte historier, der kræver en helt anderledes hjerneaktivitet af sine tilskuere.

Langt fra mainstream
Vi er næsten så langt fra mainstream-underholdningen, som vi kan komme - men som det er kendetegnende for Lynchs fortælleteknik, så bliver det alternative aldrig så ubærligt og uforståeligt, at man ikke kan hænge på.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Wild at Heart

Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7Karakter: 6 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Vilde hjerter
Instr: David Lynch Prod: Steve Golin, Monty Montgomery, Sigurjon Sighvatsson  Manus: David Lynch  Baseret på: roman af Barry Gifford  Foto: Frederick Elmes  Klip: Duwayne Dunham  Mus: Angelo Badalamenti  
Medvirkende:
Nicolas Cage (Sailor Ripley)
Laura Dern (Lula Fortune)
Willem Dafoe (Bobby Peru)
J.E. Freeman (Marselles Santos)
Crispin Glover (Cousin Dell)
Diane Ladd (Marietta Pace Fortune)
Isabella Rossellini (Perdita Durango)
Harry Dean Stanton (Johnnie Farragut)
Freddie Jones (George Kovich)
Brent Fraser (Idiot Punk)
Sheryl Lee (Glinda, the good witch)
Grace Zabriskie (Juana Durango)
Sherilyn Fenn (Girl in Accident)
David Patrick Kelly (Dropshadow)
Jack Nance (00 Spool)
Pruitt Taylor Vince (Buddy)
Tracey Walter (Traveller)
John Lurie (Sparky)
Priser:
CAN, Palme d´Or
GG-N, Bedste birolleskuespillerinde (Ladd)
AAN, Bedste birolleskuespillerinde (Ladd)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.