3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Map of the World, A
En familiemor bliver anklaget for overgreb mod børn lige ovenpå at hendes venindes datter er druknet.
SVÆR AT SLUGE
Sigourney Weaver spiller flot og troværdigt i en for hende anderledes udfordrende rolle som Alice Goodwin. Hun får sin sag for, da hun havner i kvindefængslet på løse beskyldninger om overgreb mod børn.

Voldsomt tragedie
Ikke længe forinden har hun måttet gennemleve en voldsom tragedie, da hendes venindes datter druknede i andedammen, mens Alice passede hende.

Der er altså mange gode grunde til at gå ned med flaget, men Alice holder fanen højt, fast besluttet på, at sagen nok snart skal komme i orden. Hun finder også en god støtte i sin mand.

Usentimentalt
Et overvejende positivt filmbekendtskab, der holder sig pænt på afstand af det sentimentale - i hvert fald det meste af tiden. Man venter hele tiden, at filmen skal ændre karakter, især på baggrund af den danske titel, "Falsk anklage", der unægteligt angiver, at et eller andet må skulle ske.

Storspillende Weaver
Sigourney Weaver er som nævnt storspillende, der er faktisk ikke en eneste dårlig skuespillerpræstation i filmen. Den dramatiske udvikling i historien bliver dog for bombastisk og anmassende til, at filmen kan holde det meget medrivende niveau, som vi oplever i starten.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Map of the World, A

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1999, USA, Drama, 120 min
Dansk titel: Falsk anklage
Instr: Scott Elliott Prod: Kathleen Kennedy, Frank Marshall  Manus: Peter Hedges, Polly Platt  Baseret på: roman af Jane Hamilton  Foto: Seamus McGarvey  Klip: Naomi Geraghty, Craig McKay  Mus: Pat Metheny  
Medvirkende:
Sigourney Weaver (Alice Goodwin)
Julianne Moore (Theresa Collins)
David Strathairn (Howard Goodwin)
Arliss Howard (Paul Reverdy)
Chloe Sevigny (Carole Mackessy)
Louise Fletcher (Nellie Goodwin)
Dara Perlmutter (Emma Goodwin)
Kayla Perlmutter (Claire Goodwin)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.