3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Poison Ivy
En tilsyneladende tilforladelig billedskøn pige viser sig at være en dødbringende cocktail.
KLICHÉSPÆNDING
Endnu en film der begynder ganske lovende, bygger sin historie fornuftigt og medrivende op og maler nogle interessante personskildringer.

Overdramatisk historie
Og endnu en film, der hen ad vejen bliver delvist ødelagt af en overdramatisk historie, der sætter alle personer, alle gode historieopbygninger over styr og satser 100 % på actionthriller ved kasse 1.

Da den fredelige og venindeløse, Sylvie, møder skolens skønhedsgudinde, Ivy, og bliver bedste veninder med hende, tegner alt lyst og lovende

En del af familien
Ivy flytter oven i købet ind hos Sylvie og bliver hurtigt en del af familien. Moderen ligger syg i sin seng, og faderen har svært ved ikke at lade sig friste af det nye sexede familiemedlem.

Skumle bagtanker
Men som antydet er der noget barskt og dramatisk under opsejling: Ivy er nemlig ikke så sød og artig, som man skulle tro, og hun har skumle bagtanker.

Gode takter kastes væk
"Poison Ivy" er et ambivalent bekendtskab, men man kan ikke blive andet end skuffet over alle de gode takter, der bliver kastet væk, da historien for alvor giver den uklædeligt meget gas.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Poison Ivy

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1992, USA, Thriller, 102 min
Dansk titel: Poison Ivy
Instr: Katt Shea Prod: Andy Ruben  Manus: Andy Ruben, Katt Shea  Foto: Phedon Papamichael  Klip: Gina Mittelman  Mus: David Michael Frank  
Medvirkende:
Sara Gilbert (Sylvie Cooper)
Drew Barrymore (Ivy)
Tom Skerritt (Darryl Cooper)
Cheryl Ladd (Georgie Cooper)
Alan Stock (Bob)
Jeanne Sakata (Isabelle)
Leonardo DiCaprio (Guy)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.