3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Age of Innocence, The
I 1870'ernes New York kredser en gift overklassemand om en smuk overklassekvinde. Men kan de få hinanden?
OVERFLØDIGT UDSTYRSSTYKKE
Man kan ikke helt finde en fornuftig mening med denne tredje filmatisering af Edith Whartons roman om vovet livsførelse i 1870'ernes New York. At en så dygtig og i reglen banebrydende instruktør som Martin Scorsese står bag gør ikke sagen bedre.

Overskønne new yorkere
Daniel Day-Lewis, Winona Ryder og Michelle Pfeiffer spiller det perfekte trekløver af overskønne new yorkere, som historien drejer sig om.

Day-Lewis' Newland Archer er flink, nobel og fuld af selvkontrol - og dog.. På trods af forelskelsen og det forestående bryllup med yndigheden, Winona Ryder, er Newland besat af Pfeiffers Ellen Olenska.

Lillepigegrimasser
Således kredser mand og kvinde om hinanden, Winona Ryder ved ikke noget og gør sig bare umage med sine svært feminine lillepigegrimasser.

Uudholdeligt sejtrækkeri
På intet tidspunkt synes filmen medrivende. Historien er fortalt i et sandt uudholdeligt sejtrækkeri af umotiverede sekvenser med en kvindelig fortæller. Hvornår fik vi selv lov at fortolke historien?

Mange lag
Det virker som om, Martin Scorseses film er ren og skær leg med billeder og lyd - historien er flettet ind i mange lag af overdrevet teknisk raffinement.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Age of Innocence, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1993, USA, Drama, 132 min
Dansk titel: Uskyldens år
Instr: Martin Scorsese Prod: Barbara De Fina  Manus: Jay Cocks, Martin Scorsese  Baseret på: roman af Edith Wharton  Foto: Michael Ballhaus  Klip: Thelma Schoonmaker  Mus: Elmer Bernstein  
Medvirkende:
Daniel Day-Lewis (Newland Archer)
Michelle Pfeiffer (Ellen Olenska)
Winona Ryder (May Welland)
Richard E. Grant (Larry Lefferts)
Mary Beth Hurt (Regina Beaufort)
Stuart Wilson (Julius Beaufort)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.