3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mask, The
En helt almindelig bankmand finder en speciel maske, der kan forvandle ham til den, han dybest set ønsker at være.
JIM CARREY-GUMMIMASKE I TO LAG
Selvfølgelig er det Jim Carrey, der skal bestride en hovedrolle, hvor en særlig maske kan forvandle et menneske til overmenneske: Når Carrey i forvejen er kendt som manden med gummiansigtet, kan man altså regne med gummimaske i to lag, når "The Mask" giver den gas.

Ikke meget kød på
Der er ikke meget kød på historien om den almindelige bankmand, Stan Ipkiss, der efter at have fundet en maske og opdaget dens magiske indvirkning på ham, kan erobre både penge, magt og elskov bare ved at knipse med fingrene.

Stift & kunstigt
Ind imellem opstår der en situation, der er opfindsom, men i det store og hele fungerer "samspillet" mellem komedie og visuelle tegneserieeffekter stift og kunstigt.

Overplastret
Det er historien udenfor den overgearede maskemand, der er værd at følge. Her giver Carrey prøver på sit andet talent, der ikke nødvendigvis behøver at blive overplastret med hæmningsløse gummiansigter.
Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Mask, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Masken
Instr: Charles Russel Prod: Robert Engelman  Manus: Mike Werb  Foto: John R. Leonetti  Klip: Arthur Coburn  Mus: Randy Edelman  
Medvirkende:
Jim Carrey (Stanley "Stan" Ipkiss/The Mask)
Cameron Diaz (Tina Carlyle)
Peter Riegert (Lt. Mitch Kellaway)
Peter Greene (Dorian Tyrrell)
Richard Jeni (Charlie Schumaker)
Amy Yasbeck (Peggy "Peg" Brandt)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.