3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

On Deadly Ground
En ekspert i alt kæmper mod slemme oliegiganter, for at retfærdighed kan ske fyldest.
KLICHÉACTION MED STEVEN SEAGAL
Steven Seagal blev populær hos filmselskabet, da Under Siege-filmene blev store kassesucceser. Derfor var han berettiget til at instruere sin næste film, og således blev det.

Det gode mod det onde
"On Deadly Ground" er en ganske klichéfyldt kamp mellem de gode og de onde. Seagal er - ikke overraskende - den gode; superhelten der kan alt på egen hånd, somme tider dog hjulpet på vej af smukke kvinder og livskloge eskimoer.

Blæser på miljøet
Nogle selvcentrerede oliegiganter planlægger at opføre en kæmpemæssig platform. Seagal er imidlertid kommet i besiddelse af dokumenter, der afslører, at oliegiganterne vil blæse på miljøet. Det kan helten ikke have, så nu er der dømt masser af action.

Tåbelige klichéer
Som instruktør mangler Seagal tydeligvis både indsigt og situationsfornemmelse. Han formår med stor effektivitet at understrege historiens mange tåbelige klichéer, så de nærmest træder ud af filmen og kan gå selv.

Moralprædiken
Professionelle actionscener kan ikke kompensere for den idiotiske historie, hvis moralprædiken af en slutning er mere end almindeligt rædsom.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
On Deadly Ground

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Action, 100 min
Dansk titel: På farlig grund
Instr: Steven Seagal Prod: A. Kitman Ho, Julius R. Nasso, Steven Seagal  Manus: Ed Horowitz, Robin U. Russin  Foto: Ric Waite  Klip: Don Brochu, Robert A. Ferretti  Mus: Basil Poledouris  
Medvirkende:
Steven Seagal (Forrest Taft)
Michael Caine (Michael Jennings)
Joan Chen (Masu)
John C. McGinley (MacGruder)
R. Lee Ermey (Stone)
Billy Bob Thornton (Homer Carlton)
Mike Starr (Big Mike)
Sven-Ole Thorsen (Otto)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.