4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Hodja fra Pjort
En dreng og hans unge veninde er på flugt fra en ond sultan, der vil have fat i børnenes flyvende tæppe.
EVENTYRET DER UDEBLEV
Sebastians populære ørehængertema var i høj grad med til at gøre "Hodja fra Pjort" til hvermands samtaleemne i midtfirserne.

Dyreste danske film
Filmen blev den hidtil dyreste danske produktion med omkostninger på over 17 millioner kroner. Produktionen rendte ind i så mange vanskeligheder undervejs (blandt andet gik mange filmruller tabt under hjemtransporten fra Tyrkiet), at den erfarne Astrid Henning-Jensen måtte overtage instruktørstolen fra Brita Wielopolska for at forsøge at få orden i sagerne.

Overfladisk & forenklet
"Hodja fra Pjort" er muligvis hæderlig eventyrdramatik for de mindste børn, men filmens målgruppe er alt for snæver. De voksne kan i hvert fald nemt gennemskue filmens mangel på indsigt i eventyrfortælling og fornemmer den overfladiske og forenklende gendigtning af Ole Lund Kirkegaards magiske børnebog af samme navn.

Det orientalske går fløjten
Filmen blev indspillet i Tyrkiet men udnytter slet ikke de sydlige himmelstrøgs eventyr, så også det orientalske går fløjten. Kun ganske få scener synes oprigtige og i hvert fald nogenlunde velinstruerede.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Hodja fra Pjort

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
1985, Danmark, Eventyr, 74 min
Dansk titel: Hodja fra Pjort
Instr: Brita Wielopolska Prod: Bent Fabricius-Bjerre  Manus: Mogens Kløvedal  Baseret på: roman af Ole Lund Kirkegaard  Foto: Peter Klitgaard  Klip: Ghita Beckendorff  Mus: Sebastian  
Medvirkende:
David Bertelsen (Hodja)
Zuhal Özdemir (Smaragd)
Lars Junggreen ("Rotten")
Holger Boland (El Faza, Tæppehandler)
Astrid Henning-Jensen (De fattige børns beskytter)
Stig Hoffmeyer (1. Hofmand)
Leif Sylvester Petersen (Fangevogteren)
Jørn Faurschou (Brændevinssælgeren)
Michelle Bjørn-Andersen (Hodjas mor)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.