3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Astronaut´s Wife, The
Efter en astronauts hjemkomst, begynder der at ske mystiske og skræmmende ting med både ham og hans kone.
SENSATIONSACTION
Flot og ambitiøst fotograferet science fiction-præget gys, der meget omhyggeligt bygger lag på lag på en svært gennemskuelig historie: Filmen har sine fængslende øjeblikke, men der er ikke rigtigt bid i historien.

En rumulykke
Astronauten, Spencer Armacost, er lige ved at omkomme under en ulykke ude i det store rum, men han og en kollega vender alligevel helskindede hjem - til deres koners fryd.

Der går dog ikke mange dage, før Armacosts kollega bliver syg og dårlig - og det er ikke en sygdom, som lægerne umiddelbart kan diagnosticere.

En begrundet frygt
Snart omkommer han, og Armacost og hans kone, Jillian, frygter naturligvis, at der vil ske det samme med Spencer.

Som dagene går, og Jillians graviditet går som planlagt, begynder tingene atter at tegne sig i et lyst skær. Men det er hele tiden som om, Spencer ikke er helt normal. Hvad fejler han, hvad var det, han oplevede derude, hvad kan han have taget med hjem - og hvad er det, Jillian har inde i sin mave?

Skuffende afsløringer
Disse spørgsmål er alle ubesvarede indtil langt inde i filmen. Da de endelig bliver afsløret, skuffer de slemt. For filmens eneste chance for at score point havde været en stribe rigtigt originale afsløringer.

Indtil nu har filmen kørt i et lavenergi-gear uden de store udskejelser, så man kunne godt have forventet sig et brag af en afslutning.

Gråt & unuanceret
Både Johnny Depp og Charlize Theron spiller skuffende gråt og unuanceret. Det er meningen, at især Depp skal spille afdæmpet og nærmest apatisk, men hans spil bliver snarere fladt og uoplagt.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Astronaut´s Wife, The

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Astronaut´s Wife, The
Instr: Rand Ravich Prod: Andrew Lazar  Manus: Rand Ravich  Foto: Allen Daviau  Klip: Tim Alverson, Steve Mirkovich  Mus: George S. Clinton  
Medvirkende:
Johnny Depp (Commander Spencer Armacost)
Charlize Theron (Jillian Armacost)
Joe Morton (Sherman Reese)
Clea DuVall (Nan, Jillian's sister)
Donna Murphy (Natalie Streck)
Nick Cassavetes (Cpt. Alex Streck)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.