3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Double Jeopardy
En kvinde bliver narret af sin mand og sidder seks år i fængsel. Bagefter vil hun have hævn.
SOLIDT FORUDSIGELIGT
Tommy Lee Jones er et af de væsentligste plusser ved denne film, der i bund og grund er ét langt sammensurium af trehundrede foregående actionthrillers.

Da Elizabeth Parsons tror, at hun har mistet sin mand, tager hun grueligt fejl: Han er bare en værre gut, der for pengenes og velfærdens skyld lod som om, at han blev myrdet af sin kone.

Uretfærdigt dømt
Den amerikanske domstol idømmer Elizabeth seks års fængsel, og selvom det kommer frem, at Elizabeths mand sandsynligvis er i live, er der ikke noget at stille op - Elizabeth skal afsone sin straf!

Da Elizabeth prøveløslades, holdes hun i kort snor af opsynsmanden, Travis. Ved det mindste fejltrin ryger Elizabeth tilbage i brummen.

Hævngerrigheden har sat sit voldsomme præg på kvinden, og da hun endelig støver sin mand op, kommer det ikke til at gå stille af sig.

Ligefrem actionthriller
"Double Jeopardy" er en solidt underholdende og meget ligefrem actionthriller, men den skydes i sænk af en række tåbelige genreklichéer, som ikke er til at se igennem fingre med. Samtidig har Ashley Judd slet ikke format til at udfylde så energisk en rolle.

Uundgåeligt overdrevet
Efterhånden som historien tager form, nærmer vi os det uundgåeligt overdrevne klimaks, og det er med en dårlig smag i munden, at vi endnu engang kan konstatere, at alt går som forventet.

Med stedvis interessant musik af Normand Corbeil.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Double Jeopardy

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1999, USA, Action, 95 min
Dansk titel: Mord pr. efterkrav
Instr: Bruce Beresford Prod: Leonard Goldberg  Manus: David Weisberg, Douglas S. Cook  Foto: Peter James  Klip: Mark Warner  Mus: Normand Corbeil  
Medvirkende:
Tommy Lee Jones (Travis Lehman)
Ashley Judd (Elizabeth "Libby" Parsons)
Bruce Greenwood (Nicholas "Nick" Parsons/Jonathan Devereaux)
Benjamin Weir (Matty Parsons (4 år))
Jay Brazeau (Bobby Long)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.