3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Girl, Interrupted
En gruppe piger på en mentalanstalt bliver venner på en kringlet måde.
GØGINDEREDEN
Som en slags kvindeligt svar på mesterværket Gøgereden (1975) med Jack Nicholson, serverer instruktør James Mangold denne heftige, iltre og særprægede historie, kaldet "Girl, Interrupted".

Fysiske & psykiske knubs
Den forstyrrede Susanna Kaysen ankommer til en anstalt for forstyrrede ungmøer, og det bliver en hård start med mange fysiske og psykiske knubs. Især fra den dramatiske Lisa, der ikke har nogen hæmninger.

Obskure oplevelser
Dagene går på den sterile institution med helt faste rutiner, og Susanna genfinder efterhånden sit gamle jeg, blandt andet ved selv at bearbejde sine mange obskure oplevelser i en dagbog.

En glædelig overraskelse
Filmen er en glædelig overraskelse. Ikke den helt vilde trendy unghistorie - dette er noget andet. Til den positive oplevelse hører også en finurlig og stemningsfuld fotografering i flotte lyssætninger og et rigtigt pænt skuespil.

Helt op på siden af "Gøgereden" kommer filmen dog slet ikke.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Girl, Interrupted

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Girl, Interrupted
Instr: James Mangold Prod: Cathy Konrad, Douglas Wick  Manus: James Mangold, Lisa Loomer, Anna Hamilton Phelan  Baseret på: roman af Susanna Kaysen  Foto: Jack N. Green  Klip: Kevin Tent  Mus: Mychael Danna  
Medvirkende:
Winona Ryder (Susanna Kaysen)
Angelina Jolie (Lisa Rowe)
Clea DuVall (Georgina Tuskin)
Jared Leto (Tobias Jacobs)
Jeffrey Tambor (Dr. Melvin Potts)
Vanessa Redgrave (Dr. Sonias Wick)
Whoopi Goldberg (Valerie Owens)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.