3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Burning Season, The (tv)
I kamp mod motorsave og iskolde forretningsmænd stritter en lille gruppe gummitappere under ledelse af en karismatisk frontfigur imod. Regnskoven skal reddes.
I FRONT FOR EN FÆLLES SAG
Flot og medrivende tv-drama om den brutale udryddelse af Brasiliens regnskove. I "The burning season" får man indblik i, at det ikke kun er træerne, der må vige for de iskolde forretningsmænds motorsave. Mennesker, der finder på at sætte sig imod fældningerne, risikerer også at få én med saven.

Kamp på blod
Den gruppe af gummitappere, der mister sin indtægtskilde, når motorsavene hærger, organiserer sig i en slags fagforening, som ledes af den markante Chico Mendes. Som ventet giver modstanderne sig ikke så let, og det bliver en lang og sej kamp på blod, sved og tårer...

Veteraninstruktør
Veteraninstruktøren John Frankenheimer har i lange perioder holdt pauser fra Hollywood og har i stedet udnyttet tiden til at fabrikere en række mindre højtidelige tv-film.

Udtryksfuldt
"The burning season" falder uden for Frankenheimers normale hårdkogte stil men er et stærk og udtryksfuldt billede på instruktørens mangfoldige kunnen.

Flot præstation
Hovedrolleindehaver Raul Julia led allerede af sin dødbringende sygdom under disse optagelser, men hans karakteristik af Chico Mendes hører til blandt hans bedste og mest humane.
Anmeldt i 1999 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Burning Season, The (tv)

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Drama, 107 min
Dansk titel: Flammer over Amazonas (tv)
Instr: John Frankenheimer Prod: John Frankenheimer, Thomas M. Hammel  Manus: Ron Hutchinson, Michael Tolin, William Mastrosimone  Baseret på: bog af Andrew Revkin  Foto: John R. Leonetto  Klip: Paul Rubell  Mus: Gary Chang  
Medvirkende:
Raul Julia (Chico Mendes)
Carmen Argenziano (Sezero)
Sonia Braga (Regina)
Nigel Havers (Steven Kaye)
Tomas Milian (Alvez)
Luis Guzman (Estate Boss)
Nigel Havers (Steven Kaye)
Tomas Milian (Darli Alvez)
Tony Plana (Galvao)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.