4240 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Bringing Out the Dead
Et par ambulancefolk i storbyen ser og oplever mange væmmelige ting, men somme tider kan de også selv medvirke til, at tingene bliver værre.
FORVIRRET OG USKØNT
Martin Scorsese er manden bag denne forvirrede og uskønne dramatik om en ambulancemand og hans kollegaer, der kører storbyen tynd om natten med blårøde blink og sved på panden.

Selvmord & alkoholikere
Det ene selvmordsforsøg efter det andet panorerer forbi fulgt af alkoholikere og faretruende blodpropper. Livet som ambulancemand er hårdt og kræver en stærk psyke.

Semi-overnaturligt
Men Nicolas Cage kan i hovedrollen ikke rigtigt tage sit arbejde oppefra og ned, og han søger i stigende grad en forklaring på al elendigheden, hvilket bringer ham ind i en semi-overnaturlig stemning, hvor alt pludselig bliver mere truende og svært fordøjeligt.

Konstant kørende & svedende
Det er stort set umuligt at finde værdi i filmen. Scene efter scene er en gentagelse af det evigt roterende og blinkende hovedtema, konstant kørende eller svedende ambulancefolk, Nicolas Cage med sit patenterede gummi-åh-nej-nedtrykte ansigt.

Tung og utiltalende, ganske simpelthen.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2016
Udskriftsvenlig udgave
Bringing Out the Dead

Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7Karakter: 1 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Nattens skygger
Instr: Martin Scorsese Prod: Barbara De Fina, Scott Rudin  Manus: Paul Schrader  Baseret på: roman af Joe Connelly  Foto: Robert Richardson  Klip: Thelma Schoonmaker  Mus: Elmer Bernstein  
Medvirkende:
Nicolas Cage (Frank Pierce)
Patricia Arquette (Mary Burke)
John Goodman (Frank's partner)
Ving Rhames (Marcus)
Mary Beth Hurt (Nurse Constance)
Tom Sizemore (Tom Wolls)
Cliff Curtis (Cy Coates)
Nestor Serrano (Dr. Hazmat)
Michael Carbonaro (Club Kid)
Aida Turturro (Nurse Crupp)
Arthur J. Nascarella (Captain Barney)
David Zayas (Cop in Elevator)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.