3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

What Lies Beneath
Husbonden kan kun se frustreret til, da hans kone mener, der er ånder i deres hus. Men der er nu noget, der ikke er, som det bør være.
HEKTISK CHOK-PÅ-CHOK-THRILLER
Hvad er det, der gemmer sig bag facaden? Hvem er det, der spiller vores hovedpersoner et puds? Disse spørgsmål kværner rundt i Robert Zemeckis' hårdtpumpede gyserthriller, og afsløringerne kommer, ikke overraskende, i et hæsblæsende klimaks.

Mystiske hændelser
Den afholdte forsker, Dr. Norman Spencer, og hans kone, Claire Spencer, har netop vinket farvel til deres datter, der er flyttet hjemmefra, da der begynder at ske mærkelige ting i deres store villa. Det vil sige, det er kun Claire, der er plaget af hændelserne.

På nerverne
Mystiske lyde og ækle syner præsenterer sig for den efterhånden hårdt prøvede kvinde, og det begynder at gå Norman gevaldigt på nerverne.

Claire påstår, at hun er i forbindelse med en afdød kvindes ånd, og hendes tilstand bliver hurtigt meget alvorlig.

Chok-på-chok
Robert Zemeckis ved lige præcis hvordan, man skal lade kameraet bevæge sig for at skabe de helt rigtige chokeffekter, og en imponerende chok-på-chok-effekt er filmens stærke side. Desværre er historien ikke helt stærk nok til at gøre filmen til en helstøbt oplevelse.

Pænt men velkendt
Skuespillet er pænt men velkendt. Først hen imod slutningen, i hjertet af historiens totale drejning, får vi lidt stof til eftertanke og oplever helt nye sider af Harrison Ford.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
What Lies Beneath

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Thriller, 124 min
Dansk titel: Bag facaden
Instr: Robert Zemeckis Prod: Jack Rapke, Steve Starkey, Robert Zemeckis  Manus: Clark Gregg  Foto: Don Burgess  Klip: Arthur Schmidt  Mus: Alan Silvestri  
Medvirkende:
Harrison Ford (Dr. Norman Spencer)
Michelle Pfeiffer (Claire Spencer)
Diana Scarwid (Jody)
Joe Morton (Dr. Drayton)
James Remar (Warren Feur)
Wendy Crewson (Elena)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.