3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Vertical Limit
En ond klatrer trodser et truende uvejr og lokker sine venner med i en livsfarlig situation.
INTRIGER I BJERGENE
Hvad skal vi med en film som "Vertical Limit", den har jo i bogstaveligste forstand ikke noget særligt at byde på: Helt hovedløs overdrevet action. Dumsmarte hovedpersoner med sjofle bemærkninger på læberne konstant. Latterligt forudsigelige intriger..

I den tynde luft
Man må trodse de krummede tæer og lysten til at skrige af væmmelse - og kaste sig ud i to timers actionbrag i den tynde luft. Det er spild af tid, men det skal indrømmes, at der ind imellem er gjort plads til et par herligt underholdende scener.

Farlige klipper
I filmens anslag ser vi, hvordan bror og søster, Peter og Annie, mister deres far under et seriøs bjergbestigning. Derfor skal der helst ikke mistes flere familiemedlemmer på de farlige klipper.

Højt oppe i ingenting
Af samme grund er brormand Peter ekstra opmærksom, da han og søsteren er med i en ekspedition mod toppen af bjerget, K2. Skæbnen vil, at søster bliver spærret inde i en spalte højt oppe i ingenting med fare for at dø en pinefuld død.

I en slem knibe
Det er en pengegrisk og meget ond klatrer, der har lokket Annie med ud i en brandstorm, og nu er de i en slem knibe. Trods de meget lave odds iværksætter Peter en redningsaktion. Det bliver både farligt og endnu mere farligt.

Idiotisk historie
Det værste ved "Vertical Limit" er den næsten latterligt idiotiske historie, der ikke tillader andet en forudsigelige intriger og klichéer på rad og række. Man kan leve med den intetsigende (og ofte computeranimerede) action, men alle intrigerne er til at skrige over.

Skuespillet er også temmeligt vaklende, alt i alt en svag film med store armbevægelser - skabt for et ungt og trendy publikum.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Vertical Limit

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
2000, USA, Action, 119 min
Dansk titel: Vertical Limit
Instr: Martin Campbell Prod: Martin Campbell, Robert King  Manus: Robert King, Terry Hayes  Foto: David Tattersall  Klip: Thom Noble  Mus: James Newton Howard  
Medvirkende:
Chris O´Donnell (Peter Garrett)
Robin Tunney (Annie Garrett)
Scott Glenn (Montgomery Wick)
Izabella Scorupco (Monique Aubertine)
Bill Paxton (Ealliot Vaughn)
Stuart Wilson (Royce Garrett)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.