3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Spellbound
En kvindelig psykiater sættes på en hård prøve, da en ny kollega viser sig at være besat.
TRAUMER FRA FORTIDEN
"Spellbound" er ingen undtagelse i Hitchcocks kreative filmproduktion: Solidt opbygget og glimrende fortalt spænding, båret af et par fremragende skuespillerpræstationer.

Ingrid Bergman spiller psykiateren Constance Peterson, der med det samme forelsker sig i sin nye overordnede, John Ballantine.

Traumer fra fortiden
Forelskelsen er gengældt, men den sættes hurtigt på en hård prøve, da John viser sig at være besat af ækle traumer fra fortiden. Eller er det nu også fortiden? Det er op til Constance at finde nøglen til Johns besværede sind, så kærligheden kan få frit løb. Men det kræver en sej og ikke ufarlig kamp.

Klassisk Hitchcockstemning
"Spellbound" rummer den gode, klassiske Hitchcockstemning. Billederne er virtuost komponeret, historien ligeså. Man bliver opslugt af den spændende udvikling i historien - selvom det ikke er alle dele, der er lige svære at forudse. Johns drømme sat i scene er et lille mesterværk i sig selv.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Spellbound

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
1945, USA, Thriller, 109 min
Dansk titel: Troldbundet
Instr: Alfred Hitchcock Prod: David O. Selznick  Manus: Ben Hecht, Angus Macphail  Baseret på: roman af Francis Beeding  Foto: George Barnes, Rex Wimpy  Klip: William Ziegler, Hal C. Kern  Mus: Miklos Rozsa  
Medvirkende:
Ingrid Bergman (Dr. Constance Peterson)
Gregory Peck (John "J.B." Ballantine)
Jean Acker (Matron)
Donald Curtis (Harry)
Rhonda Fleming (Mary Carmichael)
Priser:
AA, Bedste Musik
AAN, Bedste Visuelle Effekter
AAN, Bedste Fotografering
AAN, Bedste Instruktør
AAN, Bedste Birolle Skuspiller (Chekhov)
AAN, Bedste Film
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.