3454 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Under the Volcano
En ulykkelig mand drikker sig selv ihjel i Mexico, også selvom hans kone vender tilbage til ham.
FABELAGTIGT SKUESPIL
"Under the Volcano" er så absolut en film, man ikke umiddelbart kan sammenligne med nogen anden. Instruktøren hedder John Huston, og dét i sig selv borger jo til en vis grad for noget kontroversielt.

Filmen er baseret på Malcolm Lowrys "beskidte" roman, og det tog Hollywood mange år at finde de rigtige konstellationer, der kunne retfærdiggøre en indspilning.

Letter absurd & tragisk
John Huston fortæller den lettere absurde og egentlig også tragiske historie med finurligt utilregnelig hånd. Den ene udfordrende scene afløser den anden - det er virkelig en anderledes historie.

Stærk præstation
Hvad der holder engagementet oppe i gear er uden tvivl Albert Finneys næsten ufatteligt stærke hovedrollepræstation som rigmanden, Geoffrey Firmin, der er godt i gang med at drikke sig ihjel i Mexico.

Han sukker efter sin kone, men heller ikke hendes tilbagekomst og fornyede indsprøjtning af kærlighed kan få ham fra flasken - og det kan næsten kun ende tragisk.

Enehersker i hovedrollen
Trods glimrende spil fra både Bisset og Anthony Andrews, er der ingen der kan nærme sig Finneys næsten eneherskende skuespil. Det er fantastisk, og han burde så afgjort have modtaget en Oscar.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Under the Volcano

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: Under vulkanen
Instr: John Huston Prod: Moritz Borman, Michael Fitzgerald, Héctor López, Wieland Schulz-Keil  Manus: Guy Gallo  Baseret på: roman af Malcolm Lowry  Foto: Gabriel Figuerosa  Klip: Roberto Silvo  Mus: Alex North  
Medvirkende:
Albert Finney (Geoffrey Firmin)
Jacqueline Bisset (Yvonne Firmin)
Anthony Andrews (Hugh Firmin)
Ignacio López Tarso (Dr. Vigil)
Priser:
AAN, Bedste Musik
AAN, Bedste Skuespiller (Fiennes)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.