3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Broadcast News
En gruppe journalisters jordnære problemer på og udenfor en tv-station.
KARRIEREFOLKET OG KÆRLIGHEDEN
"Broadcast news" er fængende og velfortalt. Instruktør James L. Brooks har instrueret, produceret og skrevet manuskriptet til filmen, et godt stykke arbejde, der førte til ikke mindre end syv Oscar-nomineringer i 1987, tre for skuespillerpræstationer, en for henholdsvis manuskriptet, fotografering og klipning, samt bedste film.

Men man måtte desværre og - set i et bredere perspektiv rimeligvis - nøjes med nomineringerne.

Ambitiøse journalister
Filmen beskriver nogle ambitiøse amerikanske journalisters arbejde på en tv-nyhedsredaktion i Washington. Jane Craig er stationens håbefulde producer, der er de fleste journalisters forbillede. I starten ser vi, hvordan hun producerer nyhedsindlæg sammen med Aaron Altman.

Kærlighed ved første blik
Så møder hun Tom Grunick, og for hende er det kærlighed ved første blik, men han er ikke helt villig, og nu spiller hun kostbar.

Tom får arbejde på Washington-stationen, og efter en svær start uden de helt store udfordringer bliver han sat til de mest krævende opgaver.

Misundelse og sarkasme
Nu bliver Aaron misundelig og tager sarkasmen til hjælp. Han synes selv, han er bedre kvalificeret til opgaverne, og desuden er han ret forelsket i Jane, der nu synes at have forelsket sig i Tom.

"Familien" skal skilles
Men de helt store problemer dukker først op, da ledelsen skal fyre en masse medarbejdere på afdelingen. "Familien" skal skilles. Jane bliver ganske vist forfremmet til afdelingsleder, mens Tom bliver forflyttet til London, og Aaron får lov at blive, fordi ledelsen mener, han er "til at tale med" (økonomisk). Aaron siger op.

Tom ønsker at rejse med Jane, så de kan lære hinanden at kende på ikke-arbejdsniveau, og flybilletterne er købt, da Jane takker nej i lufthavnen. Hun mener, Tom har løjet for hende angående en tv-produktion.

Temposkift
Filmen rummer både sørgmodige og humoristiske elementer. Først og fremmest er der dog tale om en kærlighedshistorie, men underholdningen supplerer så at sige hele tiden sig selv, når der hele tiden skiftes tempo og stemning.

Trættende gentagelser
Filmen har dog en tendens til at ælte lidt for meget rundt i noget ret amerikansk og let moraliserende tematik, og i længden bliver man træt af alle gentagelser i historien.

Bemærk Jack Nicholson i birollen som garvet nyhedsoplæser.
Anmeldt i 1994 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Broadcast News

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1987, USA, Drama, 127 min
Dansk titel: Broadcast News
Instr: James L. Brooks Prod: James L. Brooks, Penny Finkelman Cox  Manus: James L. Brooks  Foto: Michael Ballhaus  Klip: Richard Marks  Mus: Bill Conti  
Medvirkende:
William Hurt (Tom Grunick)
Albert Brooks (Aaron Altman)
Holly Hunter (Jane Craig)
Robert Prosky (Ernie Merriman)
Lois Chiles (Jennifer Mack)
Jack Nicholson (Bill Rorich)
Joan Cusack (Blair Litton)
Christian Clemenson (Bobby)
John Cusack (Angry Messenger)
Priser:
AAN, Bedste klipning
AAN, Bedste fotografering
AAN, Bedste manuskript
AAN, Bedste skuespiller (Brooks)
AAN, Bedste skuespillerinde (Hunter)
AAN, Bedste skuespiller (Hurt)
AAN, Bedste film
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.