3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Rounders
Kæreste og karriere må vige for en ung mands voldsomme kortspillelyst.
KLØR OG SARTE HJERTER
Matt Damon spiller overbevisende skue- og kortspil i denne gamblerfilm skræddersyet til et ungt publikum.

Mike McDermott er en ikke videre ambitiøs jurastuderende, der har besluttet sig for at lægge kortspillet på hylden. Det er til trods for, at han rent faktisk er en af de allerbedste på området og har vundet store penge gennem tiderne.

Pengene ruller
Men da vennen, Worm, kommer ud af fængslet, kan Mike ikke modstå fristelsen for at genoptage den gamle lidenskab, og snart rullerne pengene igen i takt med fulde huse og hvad det ellers måtte hedde i kortspilsregi.

Der kommer også til at rulle både hoveder og hjerter på hjemmefronten, for Mikes kæreste er bestemt ikke meget for Mikes fornyede spilleentusiasme.

Voldsom spillegæld
Til stor fordel for filmens sjæl: Nu kan Mike nemlig hellige hele dagen til sine spil. Og det bliver han sandelig også nødt til. For da Worm er sat i en voldsom spillegæld, må Mike hjælpe til - og det bliver ikke gratis!

Både Damon og Norton spiller engageret, og de får herligt modspil af store spillere som John Malkovich, John Turturro og Martin Landau.

Ambitiøs fortællestil
Instruktør John Dahls evigt-ambitiøse fortællestil er underholdning i sig selv. Trods ensartetheden og indspistheden i kortspils-længden forbliver "Rounders" ganske underholdende.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Rounders

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Drama, 116 min
Dansk titel: Sidste spil
Instr: John Dahl Prod: Ted Demme, Joel Stillerman  Manus: David Levien, Brian Koppelman  Foto: Jean-Yves Escoffier  Klip: Scott Chestnut  Mus: Christopher Young  
Medvirkende:
Matt Damon (Mike McDermott)
Edward Norton (Worm)
Gretchen Mol (Jo)
John Malkovich (Teddy KGB)
John Turturro (Joey Knish)
Paul Cicero (Russian Thug)
Martin Landau (Abe Petrovsky)
Famke Janssen (Petra)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.