3472 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Mighty, The
To udstødte drenge finder sammen i kamp mod mobning og sortsind.
FIN OG FØLSOM FILM
Det er de to unge skuespillere, Elden Henson og Kieran Culkin, der sørger for at "The Mighty" bliver en filmoplevelse ud over det sædvanlige. Et fintfølt og stærkt samspil, så det slår gnister i en ellers lidt for stueren historie om at være mobbet og sort til mode.

Enormt mobningstryk
Max Kane bor hos sine morforældre og lever med et enormt mobningstryk i hverdagen. Alle i klassen håner og nedgør ham for hans dumhed og fedme.

En ny tilværelse
Da Max en dag får ny nabo, bliver det begyndelsen til en ny tilværelse. En knægt, Kevin, sådan cirka på Max' egen alder, der går rundt med et par krykker og derfor heller ikke har de bedste chancer blandt de mobbende jævnaldrende, viser sig at være overordentligt klog i knolden og tilmed af et sødt og forstående sindelag.

Sammenhold
Således finder de to drenge sammen. Max har brug for en hjerne (en klog en), mens Kevin har brug for et par stærke ben. Når de to vandrer rundt i gaderne i to lag bliver de, om ikke frygtløse, så i hvert fald stærkere, når mobningen indtræffer.

Fornyet livsmod
Vanskeligt bliver det, efterhånden som Kevins sygdom tager til, og der kun ser ud til at være kort tid til igen. Men de to har alligevel givet hinanden så meget styrke og fornyet livsmod, at det bare er et spørgsmål om at klø på.

Uhøjtideligt
Det flotte skuespil sejrer, og man fornøjes også over den uhøjtidelige men inspirerende fortællestil. Historien mangler det sidste pift i retning af det bevægende og fuldbyrdet opslugende.

Lidt skuffende er det, at handlingen er temmelig forudsigelig.
Anmeldt i 2001 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Mighty, The

Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7Karakter: 4 ud af 7
Fakta om filmen
1998, USA, Drama, 98 min
Dansk titel: Mighty, The
Instr: Peter Chelsom Prod: Simon Fields, Jane Startz  Manus: Rodman Philbrick, Charles Leavitt  Foto: John de Borman  Klip: Martin Walsh  Mus: Trevor Jones  
Medvirkende:
Elden Henson (Maxwell "Max" Kane)
Kieran Culkin (Kevin Dillon)
Gena Rowlands (Susan "Gram" Pinnerman)
Harry Dean Stanton (Elton "Grim" Pinneman)
Sharon Stone (Gwen Dillon)
James Gandolfini (Kenneth "Kenny" Kane)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.