3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Wolf
En mand bides af en ulv, møder kærligheden og fyres fra sit job. Men hvad med ulvebidet?
HALVHJERTET VARULVEFILM
Jack Nicholson og Michelle Pfeiffer stikker hovederne sammen i denne kunne-måske-have-været-god varulvefilm. Det er en film, der beskæftiger sig mere med Nicholsons rollefigurs skrantende karriere end med varulve, og i dén henseende synes 125 minutter meget lange.

Et ulvebid
I filmens begyndelse påkører Will Randall en ulv. Da han vil ud for at se til den, liver den pludselig op og bider ham i hånden, inden den flygter ind i skoven.

Behåret kærlighed
Tilbage i New York får Will den kedelige besked, at hans job skal overtages af en yngre mand. Til en fin middag møder han den yndige Laura, med hvem han siden flytter sammen. På et eller andet tidspunkt må ulvebiddet få sin behårende effekt på Will, og det sker da også. Men hvad bliver følgerne?

Jævnt acceptabelt
Jævnt acceptabelt skuespil, dog synes Jack Nicholson at spille for meget på rutinen, men sikkert mest forårsaget af et middelmådigt inspirerende manuskript.

Varulvespændingen udebliver
Det man hele tiden sidder og venter på, nemlig varulvespænding, lader vente meget på sig. I mellemtiden må man nyde fin musik af Ennio Morricone.
Anmeldt i 1995 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Wolf

Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7Karakter: 2 ud af 7
Fakta om filmen
1994, USA, Varulvefilm, 125 min
Dansk titel: Wolf
Instr: Mike Nichols Prod: Douglas Wick  Manus: Jim Harrison, Wesley Strick  Foto: Giuseppe Rotunno  Klip: Sam O'Steen  Mus: Ennio Morricone  
Medvirkende:
Jack Nicholson (Will Randall)
Michelle Pfeiffer (Laura)
James Spader (Stewart Swinton)
Kate Nelligan
Richard Jenkins
Christopher Plummer (Raymond Alden)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.