3467 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Woman Under the Influence, A
En kvindes mentale sammenbrud påvirker også hendes nærmeste familie.
NÆRVÆRENDE SPIL
John Cassavetes’ dybt vedkommende "A Woman Under the Influence" , et godt to en halv times intensivt bekendtskab med en kvindes mentale sammenbrud, taber aldrig tråden og er en rystende nærværende oplevelse.

En pragtpræstation
Gena Rowlands leverer en pragtpræstation som familiekvinden, Mabel Longhetti, der går ned med flaget. Ud over selvfølgelig selv at være opløst af indre og dybt alkoholiseret smerte, påvirker Mabels nedtur også hendes kernefamilie, der på en barsk og koncentreret vis oplever hendes fuldskab på nærmeste hold.

Utrættelig støtte
Peter Falk spiller hendes standhaftige mand, Nick, og hans indsats er utrættelig. Mabels problemer tager til, og hun skriger og skaber sig som en stukket gris.

Børnene Angelo, Tony og Maria kan kun se grædefærdige til og ind imellem forsøge at give en hjælpende hånd. Trøst hjælper ikke det store.

Komprimeret historie
Filmen er bevægende, som man sjældent oplever det, og man er konstant naglet fast til den komprimerede historie.

Helstøbt spil
Langt det meste af filmen foregår i Longhetti-familiens hus, og denne nærhed og uhygge omkring det alkoholiserede vanvid er ubeskriveligt ægte. Man trættes ikke af det "ensformige" kammerspil, dertil er kompositionen af historien og det sublime skuespil alt for helstøbt.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Woman Under the Influence, A

Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7Karakter: 5 ud af 7
Fakta om filmen
Dansk titel: kvinde under indflydelse, En
Instr: John Cassavetes Prod: Sam Shaw  Manus: John Cassavetes  Foto: Caleb Deschanel  Klip: Tom Cornwell, David Armstrong, Elizabeth Bergeron, Sheila Viseltear  Mus: Bo Harwood  
Medvirkende:
Peter Falk (Nick Longhetti)
Gena Rowlands (Mabel Longhetti)
Matthew Cassel (Tony Longhetti)
Matthew Laborteax (Angelo Longhetti)
Christina Grisanti (Maria Longhetti)
Priser:
AAN, Bedste Instruktør
AAN, Bedste Skuespillerinde (Rowlands)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.