3473 filmanmeldelser
Philm.dk
Avanceret søgning

Miller´s Crossing
En hårdhudet bandekrig udvikler sig, da en gruppe italienere med mindreværdskomplekser flytter ind i nabolaget.
ALTERNATIV GANGSTERFILM
Coen-brødrenes tredje film er dette forsøg på at gøre op med en række gængse gangsterfilmklichéer: "Miller's Crossing" er en barsk og hårdhudet fortælling om en sej bandekamp.

Kompliceret spil
Bandekrigen starter, da en gruppe nye italienske tilflyttere bliver mopsede over, at en af de etablerede byboer blander sig i en italieners spillevirksomhed. Hermed indledes et kompliceret spil med forviklinger og hemmeligholdte lejemord.

Bedst blandt skuespillerne er Gabriel Byrne som overhovedet, Leos, højre hånd. Albert Finney gør også en god figur, ligesom den faste Coen-skuespiller, John Turturro, er værd at bide mærke i.

Klichéer forplumret
Selvom filmen lykkes med at forplumre en række af de mest fastgroede gangsterklichéer, savner man alligevel, at filmen tog et skridt videre.

Kompliceret bandekrig
Den langvarige og komplicerede bandekrig udvikler sig alt andet lige - trods mange overraskelser - som man kunne have ventet sig det af en film af denne genre.
Anmeldt i 2000 af Tobias Lynge Herler
© philm.dk 1992-2014
Udskriftsvenlig udgave
Miller´s Crossing

Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7Karakter: 3 ud af 7
Fakta om filmen
1990, USA, Krimi, 113 min
Dansk titel: Miller´s Crossing
Instr: Ethan Coen, Joel Coen Prod: Ethan Coen  Manus: Joel Coen, Ethan Coen  Foto: Barry Sonnenfeld  Klip: Michael R. Miller  Mus: Carter Burwell  
Medvirkende:
Gabriel Byrne (Tom Reagan)
Marcia Gay Harden (Verna)
John Turturro (Bernie Bernbaum)
J.E. Freeman (Eddie Dane)
Albert Finney (Leo)
Mike Starr (Frankie)
Et V angiver en særlig god præstation.
Et % angiver en særlig ringe præstation.