RoboCop (2014)

    Efter en fatal ulykke vågner en politibetjent op i en robotkrop og programmeres til at blive Detroits usårlige kriminalitetsbekæmper.


    METAL-ETIK

    RoboCop-film:
    RoboCop (1987)

    RoboCop 2 (1990)

    RoboCop 3 (1993)
    RoboCop (2014)


    Meget modsat den oprindelige RoboCop-film fra 1987 får vi hér en både underholdende, actionmættet - og tankevækkende opdatering, iscenesat af brasilianske José Padilha.

    Uventet dybde
    Skønt langt fra en film for enhver smag rummer "RoboCop" alligevel en uventet dybde, i det der fokuseres meget på mennesket i robotten og således den oplagte "metal-etik". Detroit-politimanden Alex Murphy er i år 2028 meget tæt på at dø, da væmmelige bagmænd har placeret en bombe under hans bil.

    Robot-krop
    Kun et statsligt støttet specialprogram redder Murphys liv: da han vågner op igen, befinder han sig i en robot-"krop", der kan programmeres til at blive alle tiders usårlige politimand.

    Jernhårdt arbejde
    Men hvad sker der med sindet - altså mennesket bag? Han har lillemor og purk ventende hjemme i villaen, men det jernhårde arbejde sætter Murphys gamle jeg ud af kurs - til han næsten ikke er til at kende igen.

    Mere end hjernedød underholdning
    Det klæder en artificiel historie som denne at have fokus på andet end smarte effekter og vold: "RoboCop" kan og vil mere end den hjernedøde underholdning.

    Metal-etisk fremtidsmorale
    Svenske Joel Kinnaman er en vigtig brik i formidlingen af op- og nedturene pakket i en art metal-etisk fremtidsmorale. Gary Oldman er fin og afdæmpet som den uventet empatiske Dr. Norton.

    Oceaner af lydeffekter
    Smækfyldt med heftig filmmusik og oceaner af lydeffekter. Men i helheden fremstår filmen dog alligevel langt mindre udspartlet, end det på forhånd var ventet.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024