Kick-Ass (2010)

    En amerikansk teenager bliver landskendt som superhelten Kick-Ass, og måske kan den nye livsstil oven i købet gøre ham populær blandt pigerne.


    FARVERIG HELTEFILM

    Sammenhængende film:
    Kick-Ass (2010)
    Kick-Ass 2 (2013)

    Helt almindelige teenagere kan vel også blive superhelte, hvis bare de er lidt kreative? Sådan tænker i hvert fald Dave, der køber sig et farvestrålende kostume og begiver sig ud i storbyen for at gøre den til et sikrere sted at være.

    Succes som superhelt
    Al begyndelse er svær, men ved et tilfælde kommer den nye superhelt, der kalder sig Kick-Ass, snart på alles læber. Men det er først, da han slår sig sammen med far/datter-superheltekonstellationen, Big Daddy/Hit-Girl, at succesen rigtig opstår.

    Glimt i øjet
    Med glimt i øjet og masser af komisk tæft distancerer "Kick-Ass" sig pænt fra den klassiske superheltefilm. Men den læner sig samtidig kraftigt op ad selvsamme forbilleder, og det bliver en hårfin balance mellem originalitet og kopi.

    Stærkt underholdende
    Et faktum er det, at filmen er stærkt underholdende og tillader sine figurer en herlig uforudsigelig udvikling, der tilfører det farvestrålende set up endnu mere energi.

    Spøjs Cage
    Nicolas Cage er temmelig spøjs som Big Daddy, der ikke går på kompromis, når han skal oplære datteren i superheltejobbet.



    Anmeldt i 2014 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2010, Storbritannien, USA, Action, Komedie, Teenagere, 117 min.

    Dansk titel: Kick-Ass
    Instr: Matthew Vaughn Prod: Adam Bohling, Tarquin Pack, Brad Pitt, David Reid Manus: Jane Goldman, Matthew Vaughn Baseret på: tegneserie af Mark Millar & John Romita Jr. Foto: Ben Davis Klip: Eddie Hamilton, Jon Harris, Pietro Scalia Mus: Marius De Vries, Ilan Eshkeri, Henry Jackman, John Murphy