Grosse Pointe Blank (1997)

    En lejemorder sendes på mission i sit gamle nabolag, hvor hans 10-års gymnasie-genforeningsfest tilfældigvis er under opsejling.


    FESTLIGT GENREMIX

    John Cusack er helt forrygende i hovedrollen som den atypiske lejemorder Martin Q. Blank, der får lidt af et forklaringsproblem. Han får nemlig en opgave i sin barndsoms hjemegn i Detroit, og her render han på alle de gamle bekendte - ikke mindst, fordi hans gymnasie netop er ved at stable en 10-års-genforeningsfest på benene.

     

    Svært at koncentrere sig

    "Grosse Pointe Blank" er navnet på dern Detroit-forstad, hvor Blanks seneste lejemorder-opgave skal eksekveres. Men det bliver vanskeligt at koncentrere sig, da Blank også møder sin gamle flamme fra gymnasietiden.

     

    En slagside mod det fredsommelige

    Actionkomedien har så afgjort mest en "slagside" mod de mere fredsommelige, nære værdier, som Martin Blank tvinges til at genbesøge i mødet med sine gamle flammer og venner. Men hele tiden lurer risikoen for et morderisk udbrud - og dét er lige præcis, hvad filmen lever højt på.

     

    Tvinges i arbejdstøjet

    For når Blank pludselig tvinges i "arbejdstøjet", skifter filmen pludselig stil i et yderst velkoreograferet action- og kampsportsteknisk-setup, der giver filmoplevelsen en ganske særpræget kant og elegance.

     

    Frisk-frejdig stil

    I helheden trættes man imidlertid vel rigelig af den evindeligt frisk-frejdige stil - komplet med en temmelig fantasifuld dialogudveksling - og så er de outreret mange tidstypiske popmelodier bare minimum 10-15 stykker for meget.



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1997, USA, Action, Komedie, Krimi, 107 min.

    Dansk titel: Lejemordernes træf
    Instr: George Armitage Prod: Susan Arnold, Roger Birnbaum, Donna Roth Manus: Tom Jankiewicz, D.V. DeVincentis, Steve Pink, John Cusack Foto: Jamie Anderson Klip: Brian Berdan