Sniper (1993)

    En garvet snigskytte får meget mod sin vilje en nybegynder på slæb gennem den panamanske jungle


    KIKS & KINKS

    Sammenhængende film:

    Sniper (1993)

    Sniper 2 (2002)

     

    "Sniper" fremstår nærmest ubegribeligt billigt i al sin pragt og action, hvilket virkelig kommer bag på tilskueren. I bedste fald ligner krigsfilmen hér en direkte-til-kabel-tv-produktion, men det er rent faktisk en biograffilm med store producenter og distributører!

     

    Vrissen bag ansigtsmalingen

    Tom Berenger spiller den garvede militær-snigskytte Thomas Beckett, der kender Panamas jungle som sin egen camouflage-lomme. Derfor bliver han godt vrissen bag ansigtsmalingen, da han bliver pålagt at samarbejde med den unge Richard Miller - en "skrivebords-snigskytte" bestilt af dem, der bestemmer hjemme i USA.

     

    Projektiler om ørerne

    Og det kommer da heller ikke til at gå helt let for partnerskabet. Måske hjælper det dog på stemningen, når først de to står ansigft til ansigt (eller sigtekorn til sigtekorn) med de store bøller. I hvert fald er det med at holde tungen lige i munden, når projektilerne flyver om ørerne på en.

     

    Troværdigheden udebliver

    Ud over "smarte tricks" som slowmotion benytter "Sniper" sig i udtalt grad af lyd og underlægningsmusik. Gary Changs toner er grænsende til det kinky,  ekstremt overdrevne er de. Hvordan det er lykkedes at få filmens mange junglescener til at ligne studieoptagelser er lidt af en gåde. Faktum er, at troværdigheden udebliver.

     

    Meget lidt antændt

    Tilbage står den meget lidt antændte duo Tom Berenger/Billy Zane - filmens biroller er begrænset til rene statister, fx er J.T. Walsh (krediteret som nr. 3) på i én scene à ca. 30 sekunder. 



    Anmeldt i 2019 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1993, USA, Peru, Action, Krig, Thriller, 98 min.

    Dansk titel: Snigskytten
    Instr: Luis Llosa Prod: Robert L. Rosen Manus: Michael Frost Beckner, Crash Leyland Foto: Bill Butler Klip: M. Scott Smith Mus: Gary Chang