En eftermiddag (2014)

    To store skoledrenge kredser om en gensidig tiltrækning, som ingen af dem rigtig tør sætte ord på. Hjælpen kommer fra en veninde.


    ...OM DEN VARME GRØD

    Velment og ultrakort indføring i ung kærlighed med et twist: Søren Greens "En eftermiddag" skildrer skoledrengene Mathias og Frederik, som de sidder foran computeren på drengeværelset og ser klip på Youtube. Den ene kigger forelsket på den anden, mens han sms'er med veninden. Han virker ikke interesseret, men er tiltrækningen måske alligevel gensidig?

     

    Forbudte blikke

    Fine nærbilleder af drengene sørger fotograf Jonas Berlin for. Her er der indblik i den ("forbudte") forelskelses skjulte blikke. Dialogen er i denne sammenhæng passende nedtonet til de kejtede teenagereplikker. Ord og følelser på en potentiel homoseksualitet sættes der i hvert fald ikke, men det må vi forvente kommer off camera – at dømme ud fra slutningen.

     

    Usagte ord

    Udmærket spil af både Ulrik Windfeldt-Schmidt og Jacob Ottensten sørger for, at blikke og usagte ord står troværdigt i de reelt blot 5 minutter, filmen varer eksklusiv credits. En popsang sørger for den lidt vel anmassende musikunderlægning, som man gerne havde været foruden. "En eftermiddag" er helt oplagt undervisningsmateriale til halvstore skolebørn.



    Anmeldt i 2018 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2014, Danmark/KortDok, Drama, Romantik, Homoseksuelt tema, Teenagere, 8 min.

    Dansk titel: En eftermiddag
    Instr: Søren Green Nielsen Prod: Cille Neumann Manus: Tomas Lagermand Lundme, Søren Green Foto: Jonas Berlin Klip: Sam Greene
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation