The Kings of Summer (2013)

    En frustreret teenager er så træt af sin far, at han flytter med to venner ud i et hjemmebygget hus i skoven, men måske bliver hverdagssavnet alligevel for stort.


    SMÅ SKÆVE SMIL

    En rigtig amerikansk indie-produktion fabuleret med små skæve smil over en pæn lille sød historie: Teenageren Joe har problemer på hjemmefronten: hans far går ham så meget på nerverne, at han beslutter sig for at stikke af hjemmefra og bygge sit eget hus midt inde i skoven.

    Konstant undren
    Med sig på projektet har han vennen Patrick og den dybt mærkelige knægt, Biaggio, hvis små livsfilosofiske betragtninger er en kilde til konstant undren.

    Ensom tilværelse
    Men hen ad vejen bliver det måske alligevel lidt for ensomt og tilbagetrukket med tilværelsen langt væk hjemmefra. Men det skæve projekt har under alle omstændigheder medvirket til at modne Joe og hans venner.

    Fine detaljer
    Jordan Vogt-Roberts’ iscenesættelse er præget af en fin inddragelse af naturen: nærbilleder og fine detaljer indrammer de nye omgivelser mellem dyr og planter.

    Drenget charme
    Samtidig udgør Nick Robinson et fund. I sin spillefilmsdebutrolle imponerer han med sin drengede charme, der dog også har uforudsigelige skyggesider. Og Moises Arias er virkelig spøjst underholdende som den uforudsigelige Biaggio.

    Fin balance
    Joes far spilles med fin indlevelse af Nick Offerman: i det hele taget er filmen præget af en troværdig balance, der dog af og til udfordres af lidt for overstadige komiske takter, komplet med stemningsmusik.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, USA, Drama, Eventyr, Teenagere, 95 min.

    Dansk titel: The Kings of Summer
    Instr: Jordan Vogt-Roberts Prod: Tyler Davidson, John Hodges, Peter Saraf Manus: Chris Gallletta Foto: Ross Riege Klip: Terel Gibson Mus: Ryan Miller
    Priser
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering