Another Happy Day (2011)

    Et stort bryllup samler alle tiders mest dysfunktionelle familie, og kaos opstår helt som forventet.


    APARTE FAMILIESAGA

    Det er skævt, det er dysfunktionelt, det er amerikansk indie. Sam Levinson serverer med denne aparte familiesaga en bittersød komedie, der byder på glimt af dybde.

    Tre diagnosebørn
    Lynn er mor til tre diagnosebørn - de to af dem næsten voksne - og har svært ved at klare de mange skær, det medfører. Men det bliver ikke lettere, da storfamilien samles hos forældrene i Annapolis til et stort anlagt bryllup, hvor alt med stor sandsynlighed går galt.

    Knibe-følelser
    Ellen Barkin er plastikopereret til ukendelighed i hovedrollen og har store vanskeligheder med at knibe følelser ud gennem de mange lag botox. Så lykkes det langt mere overbevisende for Demi Moore at agere bitch, en af hendes bedre roller.

    Nuanceret og følt
    Filmens største scoop er utvivlsomt Ezra Miller i rollen som sønnen Elliot: En nuanceret og følt præstation på linje med hans øvrige teenage-roller. Og i birollen som Lynns far er gode gamle George Kennedy en stor kapacitet.

    Intrigant dialog
    Det er en meget krævende film, på dén måde, at den er stopfyldt med intrigant dialog - Woody Allen værdig - så der er nok at følge med i, og også lidt for meget. Til gengæld er fortællestilen i det store og hele afdæmpet og i lange blokke fritaget for underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, USA, Drama, Teenagere, Børn på film, 119 min.

    Dansk titel: Another Happy Day
    Instr: Sam Levinson Prod: Ellen Barkin, Pamela Lynn Fielder, Johnny Lin, Michael Nardelli Manus: Sam Levinson Foto: Ivan Strasburg Klip: Ray Hubley Mus: Ólafur Arnalds
    Priser
    • SUNDANCE - Waldo Salt Screenwriting Award
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering