In the Loop (2009)

    Britiske og amerikanske toppolitikere planlægger i fællesskab en krig i Mellemøsten, men ikke alle synes om idéen, hvilket afføder sære magtalliancer.


    KRUDT I RØVEN

    Energisk og farvestrålende britisk politisk satire: "In the Loop" har så meget krudt i røven, at det ind imellem bliver for meget.

    Helvede er løs
    En britisk minister kommer til at udtale sig positivt i forhold til en krig i Mellemøsten, og nu er helvede løs blandt toppolitikerne i både Storbritannien og USA.

    Spøjse alliancer
    Ikke alle er for en krig, og snart indgås der spøjse alliancer på kryds og tværs af verdenshave og politiske overbevisninger.

    Snak non stop
    "In the Loop" er så dialogtung, at Woody Allen må føle sig misundelig. Der snakkes nærmest non stop, og der bliver ikke lagt fingre imellem. Alle hader alle og har en (negativ) mening om alle de andre.

    Verbale tæsk
    Bandeord og verbale tæsk står i kø, så det er svært ikke at blive revet med af den negative stemning. Men filmen har samtidig problemer med at finde sine egne ben - pulsen er for høj, og dramakomediespillet bliver aldrig nærværende.

    Ikke uden charme
    Festligt er det dog og ikke uden charme. James Gandolfini stjæler billedet i en god håndfuld scener som skrivebordsgeneral med hidsigt temperament (og lun humor).

    Acceleration ude af kontrol
    Filmen accelererer sig efterhånden ud af sit eget loop. Selv i fortællestilen fyldes der mere på, herunder tiltagende brug af underlægningsmusik.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2009, Storbritannien, Komedie, 106 min.

    Dansk titel: In the Loop
    Instr: Armando Iannucci Prod: Kevin Loader, Adam Tandy Manus: Jesse Armstrong, Simon Blackwell, Armando Iannucci, Tony Roche Foto: Jamie Cairney Klip: Billy Sneddon Mus: Adem Ilhan
    Priser
    • AAN - Bedste manuskript