Il était une forêt (2013)

    En erfaren tegner har hele livet tilbragt sin tid blandt regnskovens træer. Han har hermed også oplevet de sørgelige perspektiver af en regnskov på retur


    REGNSKOV PÅ RETUR

    Sært uforløst regnskovshyldest oplevet gennem en ældre tegners pen og mangeårige kærlighed til det vilde liv.

    Ukritisk hugst
    Regnskoven er på retur som følge af mange års ukritisk hugst. Men dokumentarfilmen får ikke fat om roden, så at sige, på den for kloden alvorlige problematik.

    Fra dugvåd til død
    Ganske vist får vi både det dugvådt grønspirende liv og den håbløst brungrumsede død serveret som et før og efter-sammenligningsgrundlag - men uden at det smitter af eller påvirker.

    Infantil indpakning
    Årsager til den manglende afsmitning er filmens lettere infantile indpakning: en "børnevenlig" fortællerstemme, en række stop motion-animerede plantevækster (for at blive i den tegnede streg velsagtens), og ikke mindst den fuldkommen dikterende underlægningsmusik.

    Smukke billeder
    Smukke billeder er der nok af, komplet med bekostet tovtrækkeri og luftfotografering, men man sidder tilbage uden nogen form for afklaring.



    Anmeldt i 2015 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2013, Frankrig, Dokumentar, 78 min.

    Dansk titel: Once Upon a Forest
    Instr: Luc Jacquet Prod: Yves Darondeau, Christophe Lloud. Emmanuel Priou Manus: Luc Jacquet Foto: Antoine Marteau Klip: Stéphane Mazalaigue Mus: Éric Neveux
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation