The Propaganda Game (2015)

  En spansk dokumentarist har fået sjælden adgang til Nordkorea.


  DET GLADE VANVID

  Tematisk beslægtede film:

  The Propaganda Game (2015)

  Under the Sun (2015)

   

  Fast overbevist om, at Nordkorea er det bedste land i verden, bliver man næppe efter at have set den spanske dokumentarist Álvaro Longorias film om verdens sidste kommunistiske bastion. Men det er, hvad en spansk mand tæt på toppen i det nordkoreanske styre mener, og han er omdrejningspunktet i denne fascinerende historie fra det virkelige livs glade vanvid.

   

  Rosenrødt?

  Adgangen og tilladelsen til at filme Nordkorea har Longoria helt ekstraordinært fået, netop fordi den spanske ambassadør for alt godt i Nordkorea har åbnet døre. Det betyder dog ikke, at hele den ellers så lukkede verden står pivåben, men billedet, man gerne fra styrets side vil tegne af Nordkorea, er selvsagt rosenrødt.

   

  Forfejlede beskyldninger!

  Alle vestlige beskyldninger om bl.a. brud på menneskerettigheder er helt igennem forfejlede, får vi at vide, men Longoria lægger sig ikke fladt ned på ryggen i sin skildring af landet. Der er bestemt hele tiden en kritisk perspektivering på alle de oplevelser, hans kamera indfanger - alt andet er uundgåeligt, med mindre man selv er fanget ind og er en "ægte rettroende" nordkoreaner.

   

  Ren og ærlig stil

  Holdt i en ren og ærlig fortællestil er "The Propaganda Game" bestemt meget fin videnstilførelse i det uudtømmeligt foruroligende emne. Måske en kende for meget i den indadskuende dokumentariske retning, hvor de lange interviews med den spanske nordkoreaner trækker lige lovlig rigelig i langdrag.  Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  2015, Spanien, Frankrig, Dokumentar, 98 min.

  Dansk titel: The Propaganda Game
  Instr: Álvaro Longoria Prod: Álvaro Longoria Manus: Álvaro Longoria Foto: Diego Dussuel; Rita Noriega Klip: Victoria Lammers; Alex Marquez Mus: Fernando Velázquez
  • Et angiver en særlig god præstation
  • Et angiver en særlig dårlig præstation