Between (2015)

    13-årige Marco er både fanget mellem barndom og voksenliv og i sine forældres uhåndgribelige skilsmisse.


    TUNGE SVØMMETAG

    Enkel, ærlig og insigtsfuld, halvtimelang kortfilm om 13-årige Marcos svære kvaler på tærsklen til at blive voksen og følsom. Ikke alene kæmper han en tung kamp mod sit eget biologiske teenageur - hans forældre er samtidig midt i en skilsmisse, og dén håndterer de alt andet end voksent.

     

    Drengedrømmenes væsen

    Filmen er præget af en jordnær fortællestil, der har fuldt fokus på de (braste) drengedrømmes væsen. Kameralinsen afsøger Marcos ansigt i håbet om at finde en ydre løsning på de både hormonelle og følelsemæssige rutsjeture - men billederne bliver selvfølgelig i højere grad en spejling af drengens indre væsen.

     

    Bag de opmærksomhedssøgende øjne

    For hvad, der gemmer sig bag de opmærksomhedssøgende øjne, er åbenlyst - og det er filmens styrke, at den ikke hverken forklarer eller fortolker det ubalancerede, 13-årige verdenssyn. Instruktør Flo Linus Baumann er helt på bølgelængde med det indre dramas væsen, og de mange muligheder, der ligger i at dreje en historie på antydningens kunst.

     

    Kejtet omgang med forældrene

    I den kejtede omgang med forældrene kommer drengens indre kaos for alvor til udtryk. Det store behov for en nærværende far bliver ikke mødt - faren har for travlt med at være kirurg, så hvis drengen skal have "kvalitetstid" med ham, må han se ham operere.

     

    Den 13-åriges verden

    Bedre går det ikke med moren, der ikke helt kender sin besøgelsestid i omgangen med sønnen. Flere gange træder hun ved siden af i situationer, hvor hun nok burde have bedre indsigt i den 13-åriges verden. En dramatisk tur med alt tøjet på i baghavens swimmingpool kan måske få hende til at vågne op.

     

    Er kærligheden svaret?

    Marco finder en mulig kilde til adspredelse, da den jævnaldrende Luna melder sig i hans univers, men er kærligheden svaret i hans omtumlede verden?

     

    Rolig, smuk fotografering

    Der er betagende lidt musik som narrativt virkemiddel. Styrken ligger i det fine spil - særligt fra de to teenagere - og den rolige, smukke fotografering med meget fin vekelsevirkning mellem nær- og totalbilleder i forførende lyssætninger.



    Anmeldt i 2017 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2015, Schweiz, Drama, Coming of Age, Teenagere, 29 min.

    Dansk titel: Between
    Instr: Flo Linus Baumann Prod: Rajko Jazbec Manus: Romana Friedli, Flo Linus Baumann Foto: Manuel Haefele Klip: Flo Linus Baumann; Aurora Vögeli Mus: Dominik Blumer
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation