Twelfth Night: Or What You Will (1996)

  Rigkvinden på et gods vil ikke have kvinder indenfor, så for at få arbejde klæder en kvinde sig ud som mand.


  SHAKESPEARE PÅ LAVBLUS

  Shakespeare bliver banal i denne overfladiske og irriterende forudsigelige romantiksaga. Det er meningen, at det meste af historien skal foregå i sort og overraskende tragedie-stemning, men det kommer den så sandelig aldrig til, for slutningen er mere end givet fra start til slut.

  Drama i høj sø
  Et enægget tvillingepar skilles i høj sø, og den kvindelige del, Viola, tror helt bestemt, at hun har mistet sin bror i bølgerne. Men livet går jo videre (...) og kvinden beslutter sig for at begive sig ud i det store pulserende "erhvervsliv".

  Her møder hun nogle folk, der tjener hos den yndige rigkvinde, Olivia. Men Olivia vil under ingen omstændigheder have kvinder indenfor sine døre. Derfor er Olivia nødt til at klæde sig ud som mand.

  Forklædt som mand
  En forklædning, der mildest talt lader noget tilbage at ønske. Et lille fimset overskæg og en hat er hvad hun kan mande sig op til. Dette udgør et af filmens største troværdighedsproblemer. Men alle i filmen tror på det!

  Det som må ske, sker
  Naturligvis sker det, som bør og må ske i en film som denne, men undervejs har vi trods alt haft den udsøgte fornøjelse at stifte bekendtskab med en meget veloplagt Mel Smith i rollen som den mildt sagt drikfældige Sir Toby.

  Shakespeare på lavblus.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1996, Irland, Storbritannien, USA, Romantik, Komedie, Drama, 134 min.

  Dansk titel: Helligtrekongers aften
  Instr: Trevor Nunn Prod: Stephen Evans, David Parfitt Manus: Trevor Nunn Baseret på: William Shakespeares skuespil Foto: Clive Tickner Klip: Peter Boyle Mus: Shaun Davey