Valmont (1989)

  To aristokrater i det 18. århundrede indgår et væddemål, hvor sex og forførelser er i højsædet.


  STORSLÅEDE BILLEDER

  Filmatiseringer af Choderlos de Laclos' roman:
  Dangerous Liaisons (1998)
  Valmont (1989)
  Cruel Intentions (1999)

  Det er de fantastiske billeder, der fastholder tilskueren til Milos Formans "Valmont". Filmen er baseret på sammen roman af Choderlos de Laclos, som lagde historie til Stephen Frears’ Dangerous Liaisons fra året før.

  Et pikant væddemål
  To fisefornemme aristokrater indgår et væddemål, der går ud på, at den ene (Colin Firth) skal forføre den 15-årige, Tourvel. Det kommer ikke til at gå stille for sig.

  Blændende scenografi
  "Valmont" er intenst spillet og fortryllende flot fotograferet. Tidsbilledet er meget troværdigt i et blændende scenografisk arbejde.

   

  Historisk-erotisk stof

  På mange måder er Formans tilgang til det historisk-erotiske stof mere reel end Frears', og stemningen er under alle omstændigheder stærk og opslugende gennem de 135 minutters spilletid. Musikken fylder ikke alt for meget, og den helt store intensitet ligger i skuespillet, der er fuld af indlevelse.  Anmeldt i 1998 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1989, Frankrig, USA, Romantik, Drama, Historie, Teenagere, 135 min.

  Dansk titel: Valmont
  Instr: Milos Forman Prod: Paul Rassam, Michael Hausman Manus: Jean-Claude Carriere Baseret på: roman af Choderlos de Laclos Foto: Miroslav Ondricek Klip: Alan Heim, Nena Danevic Mus: Christopher Palmer
  Priser
  • AAN - Bedste kostumedesign