Switched at Birth (1999)

    To kvinder får ved en fejl deres nyfødte babyer ombyttet, men det finder de først ud af et par år senere. Hvad nu?


    TYND TV-FILM

    Hvad der kunne have været et ganske interessant og fængende emne bliver på det skammeligste pillet ned i plørehøjde af instruktør Douglas Barr i denne ganske typisk tynde tv-film.

    En gruopvækkende fejl
    To kvinder på samme fødestue på et amerikansk hospital nedkommer samme dag med hver deres søn. En gruopvækkende fejl fra hospitalet fører til, at kvinderne får hver deres forkerte søn med hjem, men det bliver først opdaget mange måneder senere. Nu hvor drengene er "integreret", og forældrenes hjerter er smeltet, er gode råd dyre.

    Et seriøst dilemma
    Hvad er det bedste at gøre for de stakkels forældre? Her er virkelig tale om et dilemma. De små krøltoppe er jo henrivende, og det er jo ikke sikkert, at den helt rigtige biologiske krøltop har samme kvaliteter?

    Intrigant eksplosion
    Baseret på en virkelig historie har filmen gode troværdige kort på hånden. Men de bliver, ikke uventet, spillet forkert, og resultatet bliver i stedet en intrigant eksplosion af middelmådigt spillet og kedsommeligt iscenesat tv-film, der når små "højdepunkter", hver gang amerikanerne skal have deres reklameafbrydelser, det vil sige ca. hvert tiende minut.



    Anmeldt i 2002 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1999, USA, Drama, Børn på film, 95 min.

    Dansk titel: forbyttede Børn, De
    Instr: Douglas Barr Prod: Robert J. Wilson Manus: Arlene Sarner, Jerry Leichtling Foto: James Bartle Klip: Raúl Dávalos Mus: Stewart Levin
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation