Sommarnattens leende (1955)

  En skørtejagende advokat lever i et platonisk forhold med en ungmø. Pludselig dukker hans tidligere elskerinde op, og nu begynder misundelsen at blomstre.


  FESTLIGT BERGMAN-LYSTSPIL

  En af Ingmar Bergmans lysere film er denne veloplagte romantiske komedie om kærlighedens forviklinger i slutningen af 1800-tallet.

  "Sommarnattens leende" er en overraskelse for de seere, der udelukkende forbinder Bergman med tunge, stramt komponerede og kunstneriske film.

  En glad film
  Selvom der under overfladen i denne let tilgængelige historie ligger et strejf af vemodighed, er der tale om en glad film, der appelerer til det brede publikum.

  Kærlighed i den lune sommer
  Rammen er et gammelt svensk landsbysted, hvor kærligheden blomstrer i den lune sommerluft. En gruppe bestående af tidligere, nuværende og fremtidige elskende mødes på landstedet, og forviklinger opstår på kryds og tværs.

  Moden charme
  Den midaldrende, Frederik, har igennem to år været gift med sin 20-årige kone, der stadig er jomfru, og hans lokkes af sin tidligere kærestes modne charme.

  Kærlighedens spektrum
  Imens er Frederiks søn, Henrik, ualmindeligt forelsket i Frederiks kone, ligesom en lille håndfuld gæster prøver kræfter med kærlighedens spektrum i sommerluften.

  Varmer & spreder glæde
  Masser af glæde og lun, kærlig humor varmer denne komedie og spreder lykke. Ikke mindst takket være Bergmans professionelle instruktion, der giver komedien langt mere substans og personlighed, end man er vant til fra genrens øvrige tilbud.  Anmeldt i 2004 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2018

  Fakta om filmen

  1955, Sverige, Komedie, Romantik, 104 min.

  Dansk titel: Sommernattens smil
  Instr: Ingmar Bergman Prod: Allan Ekelund Manus: Ingmar Bergman Foto: Gunnar Fischer Klip: Oscar Rosander Mus: Erik Nordgren
  Priser
  • BD - Bedste europæiske film
  • CAN - Best Poetic Humor
  • CAN-N - Palme d´Or-nominering