Cuisine américaine (1998)

    En ivrig amerikansk kok ser sit livs chance, da en kendt fransk kok søger arbejdskraft.


    TYNDBENET LAVKOMIK

    Fransk og amerikansk køkkentradition mødes i denne højt belagte men ligegyldige komedie om køkkenstress, køkkenflirts og køkkendrama.

    Filmen er kulinarisk-æstetisk men byder herudover hverken på indhold eller komik, der er værd at nævne. Der er tale om tyndbenet lavkomik, der forsøger at levere varen gennem rappe, vekslende fransk-amerikanske replikker og lidt lir i køkkenkrogene.

    Den amerikanske kok Loren Collins (Jason Lee) er godt frustreret over, at hans evner i et køkken ikke bliver værdsat. Først bliver han smidt ud fra flådens skibe, da hans mad er alt for fin til den kommanderendes smag.

    Madlavningsambitioner
    Det er også ren straf for Loren med de store madlavningsambitioner at havne som pizzabager rundt om hjørnet. Derfor er han jublende glad, da der pludselig åbner sig en mulighed hos en kendt fransk kok.

    Denne franske kok er kendt for sit kogende temperament, så Loren skal passe på, at han ikke brænder sig..

    Der er virkelig ikke meget ved denne film, der kan fremhæves som positivt, andet end den er af overkommelig længde.



    Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2017

    Fakta om filmen

    1998, USA, Komedie, 90 min.

    Dansk titel: American cuisine
    Instr: Jean-Yves Pitoun Prod: Régine Konckier, Jean-Luc Ormières Manus: Jean-Yves Pitoun Foto: Jean-Marie Dreujou Klip: Monica Coleman Mus: René-Marc Bini