The Howling (1981)

    En nyhedsoplæser er på rekreationsophold på landet efter en traumatisk oplevelse. Men på landet lurer endnu større farer: Varulve.


    VARULVE PÅ ROV

    For mange varulve-entusiaster er denne gyser en klassiker, ikke mindst takket være sine ganske overbevisende visuelle effekter.

    Gyset udebliver
    Gode visuelle effekter ændrer dog ikke ved det faktum, at gyset udebliver, og de blodige scener fremstår markant komiske og langt fra hårrejsende.
     

    På rekreationsophold

    Nyhedsoplæseren Karen White (Dee Wallace-Stone) er på et rekreationsophold efter en traumatisk oplevelse med en seriemorder. Det viser sig dog efterhånden, at opholdet på landet byder på langt større farer. Her er nemlig en svær koncentration af varulve.

    Kitsch og gode grin
    Masser af kitsch og gode grin kan ikke ændre ved det faktum, at "The Howling" på alle måder fremstår billigt og slet ikke når de hårrejsende højdepunkter, som man med rette kunne forvente.



    Anmeldt i 2005 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    1981, USA, Gyser, Varulvefilm, 91 min.

    Dansk titel: Varulve
    Instr: Joe Dante Prod: Jack Conrad, Michael Finnell Manus: John Sayles, Terence H. Winkless Baseret på: roman af Gary Brandner Foto: John Hora Klip: Joe Dante, Mark Goldblatt Mus: Pino Donaggio