Go Fast (2008)

    Efter at bandekriminelle har skudt en række politikolleger, går en betjent undercover i forsøget på at få skovlen under morderne.


    FLOT GENREFILM

    Franske fristelser i form af hektisk action på gader og stræder: "Go Fast" er historien om politihævn, stofsmugling og bandekriminalitet, og filmen sætter ikke foden på bremsepedalen på noget tidspunkt.

    Det værste mareridt
    Kriminalbetjenten Marek oplever en hver politimands værste mareridt, da flere af hans kolleger bliver skudt af grumme bandekriminelle. Nu skal hævnen være sød, og Marek går undercover for at komme helt tæt på den kriminelle kerne.

    Lever op til sin titel
    Fra første scene lever "Go Fast" op til sin titel, en titel, der i øvrigt refererer til en kriminel metode i forbindelse med narkosmugling- og handel. Marek må holde masken, når han skal agere barsk og hårdhudet kriminel og blandt andet må træffe nogle svære beslutninger... i hævnens tjeneste.

    Højoktans-spænding
    Filmoplevelsen er således en heksekedel af højoktans-spænding, hvor den ene velkoreograferede biljagt afløser den anden. Det er noget, de er gode til i Frankrig! Det fortættede drama bliver mange gange decideret ubehageligt, fordi åndenøden nærmest bliver fysisk. Et godt eksempel på filmens veltimede nervepirring.

    Mister troværdighed
    Uheldigvis er der udtalte udsving i kvalitet på skuespilfronten, og det bliver aldrig rigtig godt set over den samlede filmoplevelse. Enkelte bagmænd og mellemled falder igennem, og filmen mister troværdighed.

    Flot genrefilm
    Som genrefilm er "Go Fast" dog et flot eksempel. Det høje tempo og tilsvarende tekniske kvalitet kræver en enorm disciplin. Filmholdet arbejder udtalt unisont, og både tonen og stemningen er rå og ubønhørlig.

    Pligtpumpende musik
    Alexandre Azaria har leveret den pligtpumpende actionunderlægningsmusik. Paradoksalt nok forsvinder tonerne næsten i det hektiske set up, der både larmer visuelt og i alle surroundkanaler. Men nogen fredfuld filmoplevelse skal man ikke forvente sig. De rolige scener kan nærved tælles på én hånd.

    Begrænset distribution
    Filmen fik biografpremiere samtidig i Frankrig og Belgien men har ellers ikke nydt den store udbredelse ud over digitale premierer på verdensplan.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2008, Frankrig, Action, Krimi, Biler på film, 85 min.

    Dansk titel: Go Fast
    Instr: Olivier van Hoofstadt Prod: Emmanuel Prévost Manus: Bibi Naceri, Jean-Marc Souvira, Emmanuel Prévost Foto: Jean-François Hensgens Klip: Sophie Fourdrinoy, Chantal Hymans Mus: Alexandre Azaria
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation