There's a Girl in My Soup (1970)

  Tv-kendissen Robert Danvers forfører unge kvinder dagligt men møder en dag store udfordringer i hippiepigen Marion, der ikke uden videre hengiver sig.


  VELSPILLET EMO-SUPPE

  En let filmovertrukket emotionel sansekapsel som Roy Boultings "There´s a Girl in My Soup" bør sluges hel og i godt selskab.

  Gennemsyret af en let og velspillet humor, der aldrig mister grebet, glider filmen let og ubesværet ned, skønt der ikke på noget tidspunkt er tvivl om hverken form, indhold eller udfald.

  Forførerisk standardpakke
  Peter Sellers er filmens markante omdrejningspunkt i rollen som tv-kendissen Robert Danvers, der har for vaner at jagte og forføre unge kvinder på daglig basis. Han kan ikke se et kvindebryst uden at prikke hul på sin rituelt forføreriske standardpakke.

  Skæbnen vil at Danvers en dag møder den lidt nedtrykte hippie Marion (Goldie Hawn), der gerne tager med don juan'en hjem men viser sig at være temmelig svær at bide skeer med.

  Sådan har Danvers aldrig prøvet en dame før, og den verbale og emotionelle udfordring får ham umiddelbart til at miste interessen for pigen, men der opstår alligevel en sær og måske vedholdende kemi de to imellem.

  Sellers' stortalent
  Roy Boultings iscenesættelse er isoleret set ikke verdens mest solide; filmen er helt og aldeles bygget op omkring Peter Sellers' selvkørende stortalent og får i tilgift en stærk medspiller i den unge Goldie Hawn.

  Sellers finder finurligheder og sammensat charme i enhver scene, også dér hvor det ikke nødvendigvis har været tiltænkt på forhånd. Hans portræt af den evigt liderlige og temmelig lumre Robert Danvers er ubetaleligt og hele filmen værd.  Anmeldt i 2008 af Tobias Lynge Herler
  © Philm.dk 1992-2019

  Fakta om filmen

  1970, Storbritannien, USA, Komedie, Romantik, 95 min.

  Dansk titel: Der er en pige i min suppe
  Instr: Roy Boulting Prod: John Boulting, M.J. Frankovich Manus: Terence Frisby Baseret på: skuespil af Terence Frisby Foto: Harry Waxman Klip: Martin Charles Mus: Mike d´Abo