Teeth (2007)

    En uskyldig gymnasiepige har endnu ikke dyrket sengegymnastik. Men da hun begynder, viser det sig, at hendes nedre regioner har skarpe tænder.


    VAGINA DENTATA

    En teenage-gyserkomedie, der tager jord med og sætter fut i kastrationsangsten, som den tager pis på seksualakten og sætter hele forplantningsmekanismen i relief.

    Træk på smilebåndet
    Det er forbløffende plat og temmelig langt ude, men det er netop hér, filmen har sine sære kvaliteter, fordi man ikke kan lade være med at trække på smilebåndet ad den.
     

    De nedre regioner

    En ung gymnasiepige har lige siden hun var lille pige ikke været tæt på sine nedre regioner, nærmere bestemt sin vagina. Og det viser der sig at være en god grund til.

     

    Et helvede for mænd

    Da hun endelig begynder at interessere sig for drenge, opdager hun, at hendes nedreregionelle paradis er et helvede for mænd: Det er en vagina dentata; en vagina med skarpe tænder, og når den bider sammen, tager den ’jord’ med.

    Enestående våben
    Således opdager pigen, at hun har et enestående våben, hvis en fyr presser på eller opfører sig dumt. En lille ridetur, og fyren er pacificeret. På denne måde starter hun sin egen feministiske bevægelse, der efterlader sig grimme tandmærker.
     

    Klamme islæt

    Relativt eksplicitte kastrationsscener skaber filmens mest klamme islæt, selvom de er krydret med en barsk form for humor, som eksempelvis da en kamphund leger med en afbidt diller.

    Opkogt skuespil
    Skuespillerne er noget opkogte i det rødglødende manuskript, og det er i det grundlæggende pyssenyssede ungdomsplot, at historien fungerer mest acceptabelt. En slesk gynækolog, der tager handsken af, når han skal føle sig frem, får en slem lærestreg. Ligeledes en klam, liderlig 80+-årig, der laver slikkebevægelser med munden og låser bildørene. Så kan de lære det!



    Anmeldt i 2009 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2007, USA, Komedie, Fantasi, Gyser, Teenagere, 94 min.

    Dansk titel: Teeth
    Instr: Mitchell Lichtenstein Prod: Mitchell Lichtenstein, Joyce Pierpoline Manus: Mitchell Lichtenstein Foto: Wolfgang Held Klip: Joe Landauer Mus: Robert Miller
    Priser
    • SUNDANCE - Special Jury Prize
    • SUNDANCE-N - Grand Jury Prize-nominering