Slumming (2006)

    To unge mænd udfordrer hinanden og laver fis og ballade med alt og alle, men deres spøg går over gevind og får fatale konsekvenser.


    UJÆVNT UDFORDRENDE

    Dette østrigsk koproducerede drama er på en og samme tid en raffineret og rodet affære.

    Meget vekslende
    Ind imellem er der yderst positive takter, hvor filmmediet udnyttes med en vis portion kunstnerisk elegance. Men det næste øjeblik generes man af instruktørens tåbeligt irriterende stil, der er både popsmart og overfladisk.
     

    De nedre regioner fotograferes

    To unge mænd ynder at date jævnaldrende piger. Men det er ikke fordi, de vil score dem. De vil fotografere deres nedre regioner - under bordet - og (hold fast) med lydeffekten slået til, så der høres en smart klik-effekt, når billedet tages. Denne effekt er vel valgt af instruktøren, bare for at gøre det hele lidt mere kulørt. En dag kører de en bevidstløs alkoholiker over grænsen til Tjekkiet for at efterlade ham på en bænk ved en banegård.

    Ubegavet spøg
    Det er bare endnu en ubegavet spøg, og den ene af drengene begynder at få røde ører, mens den anden må inkassere det røde kort af sin lidt mere fornuftige kæreste. Alkoholikeren vågner op i total forvirring og må helt på egen hånd forsøge at pejle sig ind på tilværelsens rum og retning i den iskolde vinter.

    Rådvild og vanvittig
    Netop denne beskrivelse af den rådvilde og vanvittige alkoholiker, efterladt i ødemarken, er sine steder hårrejsende ubehagelig. Her går historien under huden, og stilen er langt mere elegant og fascinerende.

     

    Unke-dunke-musik

    Til gengæld må man lide under unke-dunke-musik og taledelirium i scenerne med de unge mennesker tilbage i Wien. Så altså i glimt en stærk og potentielt rigtig farlig historie, men generelt alt for rodet til at gøre et rigtig positivt indtryk.



    Anmeldt i 2010 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2006, Østrig, Schweiz, Tyskland, Drama, Komedie, 100 min.

    Dansk titel: Slumming
    Instr: Michael Glawogger Prod: Erich Lackner Manus: Barbara Albert, Michael Glawogger Foto: Martin Gschlacht Klip: Christof Schertenleib Mus: Walter W. Cikan, Daniel Jakob, Peter von Siebenthal, Till Wyler
    Medvirkende
    • Et angiver en særlig god præstation
    • Et angiver en særlig dårlig præstation
    Priser
    • BERLIN-N - Guldbjørn-nominering