Seeking Justice (2011)

    Efter at hans kone er blevet brutalt overfaldet, får manden et tilbud om at få likvideret gerningsmanden, men til gengæld kan han siden skulle gøre en modtjeneste.


    KORRUPT HÆVN

    Hvad gør en populær gymnasielærer, når han får tilbuddet om at få likvideret sin kones overfaldsmand? Siger han pænt nej tak, eller vinder hævntørsten?

    Rutinepræget
    Det er i denne rutineprægede actionfilm næsten et retorisk spørgsmål - og gymnasielæreren Will Gerard tager da også chancen og siger ja tak, vel vidende at han senere kan blive afkrævet en modtjeneste.
     

    Korrupte betjente

    Et netværk af lejemordere og korrupte New Orleans-politimænd sørger for at holde byen ren for forbrydere, og snart står Will Gerard med en opgave, der kan gøre ham til morder.

    Potent spændingskurve
    Veteraninstruktøren Roger Donaldson får ikke meget fut ud af den fatalt gennemtyggede klichéhistorie, men alligevel nok til at forme en potent spændingskurve, forudsigeligheden til trods.

    Overbevisende håndværk
    Filmhåndværket er overbevisende, skuespillet på lige linje uden overhovedet at imponere. Nicolas Cage har ingen muligheder for at gøre skorpen sprød på den flade hovedrolle, ligesom Guy Pearces kronragede skurk er leveret uden gnist. January Jones udfylder en banal konerolle.

    Habilt underholdende
    Det høje tempo og den velkoreograferede action former en habilt underholdende actionfilm helt i tråd med alle forhåndsforventninger. Ren rutine uden vilje til fornyelse.



    Anmeldt i 2016 af Tobias Lynge Herler
    © Philm.dk 1992-2024

    Fakta om filmen

    2011, USA, Action, Krimi, Thriller, 105 min.

    Dansk titel: Seeking Justice
    Instr: Roger Donaldson Prod: Ram Bergman, Tobey Maguire, James D. Stern Manus: Todd Hickey, Robert Tannen Foto: David Tattersall Klip: Jay Cassidy Mus: J. Peter Robinson